Kürt müzisyen Kayhan Kalhor, harekat nedeniyle İstanbul konserini iptal etti

Dünyaca ünlü Kürt müzisyen Kayhan Kalhor, Türkiye'nin kuzey Suriye'ye yönelik Barış Pınarı Harekatı nedeniyle İstanbul'da düzenleyeceği konseri iptal etti

Kayhan Kalhor, harekat nedeniyle İstanbul konserini iptal etti / Fotoğraf: Twitter

Birçok müzik ödülünün sahibi Kürt sanatçı Kayhan Kalhor, dün gece İngiltere’nin başkenti Londra’daki konserinin ardından yaptığı açıklamada, Türkiye’nin kuzey Suriye’ye düzenlediği Barış Pınarı Harekatı nedeniyle 13 Ekim’deki İstanbul Cemal Reşit Rey salonunda düzenleyeceği konserini iptal ettiğini duyurdu.

 

Kayhan Kalhor
Kayhan Kalhor, harekat nedeniyle İstanbul konserini iptal etti / Fotoğraf: Twitter

 

Kayhan Kalhor kimdir?

1963 yılında İran’ın başkenti Tahran’da dünyaya gelen Kürt sanatçı Kalhor, daha 13 yaşındayken İran Ulusal Radyo ve Televizyon korosunda çalışmaya başlar. Roma’da ve Ottowa Carleton konservatuvarında klasik batı müziği eğitimi alan Kalhor, 2000 yılında M.R. Shajarian ile birlikte yaptığı “Night Silence, Desert” adlı çalışması, AFIM tarafından “En İyi Geleneksel Dünya Müziği Albümü” olarak ödüllendirilmiştir.

2017 yılında dünyaca ünlü viyolonsel sanatçısı Yo-Yo Ma ve Silk Road Ensemble ile kaydettikleri albüm ile Grammy ödülü kazanan Kalhor, 2019 yılında Womex Dünya Müziği Fuarı’nda Yılın Sanatçısı ödülüne layık görülmüştür.

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU