Sözcü-Türkiye kavgası sürüyor

Türkiye yazarı Cem Küçük Sözcü gazetesine kayyum atanacağını ileri sürdü, Sözcü gazetesi "İhlaszedeler"e sayfalarında yer vermeyi sürdürüyor

İhlas Finans’ın faaliyetleri 10 Şubat 2001 tarihli BDDK kararıyla durduruldu, tasfiye süreci başladı. O dönem pek çok banka TMSF yönetimine devredilirken İhlas Finans’ın yönetimi sahiplerinde bırakıldı.

Banka, tasfiye sürecinde, mevduatı olanlara peyder pey ödeme yapılacağını ilan etti. Ancak 18 yıla yakın bir süre geçmesine rağmen İhlas Finans ödemeleri tamamlamadı. 

İhlas Holding’den alacağı olanların bir araya gelerek kurduğu “İhlaszededer” grubuna göre 222 bin 298 mudiden 60 bini hala ödeme yapılmasını bekliyor. 

Sözcü gazetesi “İhlaszedeler”in durumuna ilişkin sıklıkla haber yapıyor. “Siz de ihlaszedeyseniz bize yazın” anonslarıyla sorunun takipçisi olacağını ifade ediyor. 

İhlas Holding ise bu haberlere sahibi olduğu Türkiye gazetesi aracılığıyla yanıt veriyor. Sözcü’nün İhlas Holding’in sahibi Mücahid Ören’i hedef aldığı savunuluyor. Gazetenin iki yazarı Cem Küçük ve Fuat Uğur sıklıkla Sözcü gazetesini hedef alan yazılar kaleme alıyor. Yazılarda Sözcü gazetesi sahipleri “FETÖ’ye yardım etmek”le suçlanıyor. Haklarında açılan dava hatırlatılıyor. 

Türkiye gazetesi yazarlarından Fuat Uğur 12 Ocak 2019’daki yazısında, Sözcü gazetesinin amacının kendisini ve gazetenin diğer yazarı Cem Küçük’ü işsiz bırakmak olduğunu savundu. Uğur, bunun sebebinin, Cem Küçük ile birlikte Sözcü gazetesi sahiplerine ilişkin FETÖ suçlamalarının takipçisi olmalarını gösteriyor. 

 

Cem Küçük bugünkü yazısında Sözcü gazetesi yönetimine kayyum atanacağını ileri sürdü. Gazetenin MİT Tırlarına ilişkin haberlerini gerekçe gösterdi: 

“Neticede Tayyip Erdoğan'ı devirmek istediniz, ama başaramadınız. Türkiye teröristlere yardım ediyor dediniz. Devlet sırlarını ifşa ettiniz. Yargılanacaksınız ve yaptıklarınızın hukuki bedelini ağır ödeyeceksiniz. Sözcü'ye de kayyum gelecek. Tarihin çöplüğündeki yerinizi de alacaksınız. İddiaya var mısınız?”

Sözcü gazetesi ise sayfalarını “İhlaszedeler”e açmaya devam ediyor. Gazete son olarak (14 Ocak 2019) Avukat Celal Ülgen’in konuyla ilgili görüşlerine yer verdi. Ülgen, “İhlaszedeler” için 1 yıllık süre kaldığını, 1 yıl sonunda alacakların zaman aşımı nedeniyle silineceğini söyledi.  
 

DAHA FAZLA HABER OKU