Kaz Dağları mitingi iptal edildi, gerekçe “milli birlik ve bütünlük”

Miting, Barış Pınarı Harekatı sebebiyle iptal edildi

Fotoğraf: Twitter

Çanakkale’de Kaz Dağları yakınlarında bulunan Kirazlı köyüne yapılmak istenilen altın madenine karşı yapılması planlanan büyük miting, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine başlattığı operasyon sonrası iptal edildi.

Kaz Dağları’nda doğa tahribatına neden olduğu iddiasıyla altın madeni faaliyetlerinin durdurulması amacıyla cumartesi günü yapılmasına büyük bir miting yapılmasına karar verildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu “Su ve Vicdan Komisyonu” 12 Ekim 2019'da yapılması planlanan mitingin iptal edildiğini açıkladı.

Sözcü gazetesinden Gökmen Ulu’nun aktardığına göre miting, Türkiye’nin Kuzey Suriye’ye düzenlediği Barış Pınarı Harekatı dolayısıyla iptal edildi.

Komisyondan yapılan açıklamada “Ülkemizin Suriye topraklarında askeri bir harekat başlatması nedeniyle milli birlik ve bütünlük oluşturmak gerekliliği ve içinde bulunulan hassasiyet göz önüne alındı. Marmara Belediyeler Birliği ve Çanakkale Belediye Başkanı’nın görüşmesi sonucunda iptal edilmesinin uygun olacağı değerlendirildi ve iptali yönünde karar alındı" denildi.

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

İnsani ve vicdani olarak almış olduğumuz miting erteleme kararı, ruhsatın yenilenmesi ve madencilik faaliyetlerinin devam etmesi için bir gerekçe oluşturmamalıdır. Kirazlı Balaban'da sürdürülen madencilik faaliyetlerine derhal son verilmeli, maden ruhsatı yenilenmemelidir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU