Tunus’ta sandıktan Nahda Hareketi çıktı

Tunus’ta yapılan parlamento seçimlerinde sandıktan birinci parti olarak çıkan Nahda Hareketi’nin lideri Gannuşi, ‘Nahda, açık bir zafer kazandı’ dedi. Seçmenlerin yarısından fazlasının sandığa gitmediği seçimlerin ardından koalisyon arayışları başladı

Fotoğraf: AA

Tunus'ta pazar günü gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde Nahda Hareketi yüzde 17,5 oy oranı ile birinci, Tunus'un Kalbi Partisi ise yüzde 15,6 ile ikinci sırada yer aldı. Nahda Hareketi lideri Raşid el-Gannuşi, ‘açık bir zafer kazandıklarını’ söyledi.

Zor bir süreç bekliyor

Partisinin başkent Tunus'taki genel merkezi önünde basın toplantısı düzenleyen Nahda Hareketi’nin lideri Raşid el-Gannuşi, gelecek dönemde kendilerini ekonomik ve sosyal bakımdan büyük sıkıntıların beklediğini ifade etti.

Zorluklarla tek bir partinin mücadele etmesinin mümkün olmadığını söyleyen Gannuşi, bu nedenle kuracakları ortaklık hükümetinin kapılarının herkese açık olduğunu söyledi. Siyasi yorumcular Nahda Hareketi’ni zor bir koalisyon sürecinin beklediğini ileri sürdü.

Katılım yüzde 41’de kaldı

Seçimlerde Birinci parti olan Nahda Hareketi, Tunus'ta sandık çıkış anketlerine göre 217 sandalyenin 40’nı kazandı. Tunus’un Kalbi Partisi’nin 33, Onur Koalisyonu 18, Yaşasın Tunus Partisi 16, Halk Hareketi Partisi 15, Özgür Anayasa Partisi 14 ve Demokratik Akım Partisi 14 milletvekilliği kazandı.  Geriye kalan 67 sandalye ise diğer partiler tarafından paylaşıldı. 7 milyondan fazla seçmenin bulunduğu ülkede, seçimlere katılım oranı yüzde 41,32'de kaldı

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU