Warner Bros, Paramount'un yeni teklifini reddetti, daha iyi bir teklif için bir hafta verdi

Warner Bros, bugün yaptığı açıklamada Paramount'un "nihai ve en iyi teklifini" sunması için 23 Şubat'a kadar vakti olacağını ve daha önce anlaşma imzaladığı Netflix'in bu teklife yanıt verme hakkının olacağını söyledi

Fotoğraf: Reuters

Warner Bros Discovery, rakibi Paramount Skydance'in şirketi satın almak için yaptığı pay başına 30 dolarlık revize teklifini reddetti ve daha iyi bir teklif sunması için Paramount'a bir hafta süre verdi.

Warner Bros, Paramount'un gayriresmi tekliflerde pay başına fiyatı 31 dolara kadar çıkardığını söylerken şirketin yönetim kurulunu teklifin ardından toplanma kararı aldı.

Warner Bros, bugün yaptığı açıklamada Paramount'un "nihai ve en iyi teklifini" sunması için 23 Şubat'a kadar vakti olacağını ve daha önce anlaşma imzaladığı Netflix'in bu teklife yanıt verme hakkının olacağını söyledi.

Paramount'un teklifi Warner Bros'un tamamına 108.4 milyar dolar değer biçerken Netflix şirketin stüdyo ve çevrimiçi yayıncılık birimlerine 82.7 milyar dolar teklif etmişti.

Warner Bros, daha önce Paramount'un çeşitli tekliflerini reddetmiş ve Netflix'in pay başına 27.75 dolarlık teklifini 20 Mart'ta oylama kararı almıştı. Şirket paylarının Netflix'e satılması için oylamanın, CNN, TLC, Food Network ve HGTV gibi kanalların bulunduğu Discovery Global biriminin borsada işlem gören ayrı bir şirket olarak ayrılması ardından düzenlenmesi planlanıyor.

Warner Bros'un tahminlerine göre Discovery Global'in hisseleri 1.33 dolar ile 6.86 dolar arasında işlem görebilir.

Paramount geçen hafta pay başına verdiği 30 dolarlık teklifi verirken anlaşmanın bu yılın ardından sonuçlanmaması durumunda her çeyrekte Warner Bros paydaşlarına nakit ödemeyi ve Netflix ile yaptığı anlaşmanın 2.8 milyar dolarlık cayma bedelini karşılamayı taahhüt etmişti.

Warner Bros, Paramount'un bu teklifini yetersiz bulduğunu belirtmişti.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU