Kastamonu'da ceviz 3 can aldı, 15’i ağır 50 kişi yaralandı

Ceviz hasadının başladığı Kastamonu’da bir ayda 3 kişi ağaçtan düşerek hayatını kaybetti. 15’i ağır 50 kişi de yaralandı. Kastamonu Devlet Hastanesi doktorları bir basın toplantısı düzenleyerek ceviz toplayanları dikkatli olmaları konusunda uyardı

Fotoğraf: AA

Kastamonu’da ceviz hasadı eylül ayında start aldı. Hasadın başlamasıyla birlikte kazalar da yaşanmaya başladı. Bir ayda ceviz ağacından düşen 3 kişi hayatını kaybetti. 50 kişi de yaralandı. 100'ün üzerinde kişi de ayakta tedavi edilerek taburcu edildi.

Doktorlar basın toplantısı düzenledi

Yaşanan kazalar üzerine Kastamonu Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Veysel Garani Soylu ile Göğüs Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Tarık Yağcı, bir basın toplantısı düzenledi.

20191002_2_38519699_48104337.jpg
Opr. Dr. Tarık Yağcı​​​​​​​ / Fotoğraf: AA

 

Kentte ceviz hasadının başlamasıyla çok sayıda kişinin ağaçtan düşme şikayetiyle hastaneye başvurduğunu belirten Yağcı şunları söyledi:

Hastalarımızda kaburga, omurga, leğen kemiği kırığı mevcut. Genelde ileri yaşta oldukları için yoğun bakım takibi gerekti. Eylül ayında ağaçtan düşme sonucu hastanede yatışı gereken hasta sayısı 50'nin üzerinde. 15 hastaya yoğun bakım takibi gerekti, 3 hastayı da kaybettik.

Özellikle yaşlıları uyaran Yağcı şu ifadeleri kullandı:

İleri yaştakiler, denge problemi olanlar, mümkün olduğu kadar ağaca çıkmamalı. Ağaca profesyonel şekilde çıkılması, güvenlik tedbirlerinin alınması, kazaların önlenmesi açısından önem taşımaktadır. Geçen yıla göre sayıda çok fazla artış var. Geçen yıl dolu yağışı nedeniyle belki cevizler dökülmüştü, çok fazla ağaca çıkma olmamış olabilir.

Kastamonu Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Serdar Bozkurt da cevizden düşerek tedavi altına alınan hastaları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU