Rus basınında Gazze savaşı: "Biden yönetimi bu hafta sonu İran'ın İsrail'e cevabını bekliyor"

Gazze savaşının 190. gününde Rus basını gelişmeleri nasıl görüyor?

Gazze savaşının 190. gününde Rus basını gelişmeleri nasıl görüyor?

Independent Türkçe için 12 Nisan Cuma günü Rus basınında yer alan haber ve analizleri derledik:


RİA Novosti:
 

 

Medya: İsrail yakın gelecekte İran'dan doğrudan bir saldırıya hazırlanıyor

Wall Street Journal gazetesi bilgi sahibi kaynağa istinaden İsrail'in önümüzdeki 24-48 saat içinde İran'dan gelecek doğrudan saldırıya hazırlandığını yazdı.

İran yönetiminden bilgi almış kaynak saldırı planının tartışılmasına rağmen nihai kararın daha alınmadığını söyledi.

Gazetenin elindeki bilgilere göre ABD istihbarat raporunun  birkaç gün içinde İran'ın "muhtemelen İsrail topraklarına saldırı planlandığını" gösteriyor.


Детали (Detaylar):
 

 

Hamas: Savaş sona ermeden rehineler konusunda anlaşma yapılamaz

Filistin Hamas Grubu basın sözcüsü Doktor Abdullatif al-Kanu Filistin Şehab Enformasyon Ajansına yaptığı açıklamada "herhangi bir anlaşmanın anahtarının daimi ateşkes olduğunu" belirtti.

Kanu'nun sözlerine göre "görüşmelerdeki en önemli öncelikler yaşam yerlerini terk eden insanların kısıtlama olmaksızın geri dönmesi ve askerlerinin tamamının Gazze Şeridi'nden çıkmasıdır. Bu olmadan herhangi bir anlaşmanın imzalanması söz konusu olamaz."

Gazze'de 133 rehine kalıyor. ABD ve İsrail'in resmi olmayan değerlendirmelerine göre onların yarısından azı hayatta.
 

 

Politico: Biden yönetimi bu hafta sonu İran'ın İsrail'e cevabını bekliyor

İsrail'e ciddi intikam darbesi indirme niyetinde olan İran buna rağmen ABD'nin katılacağı geniş çaplı savaştan kaçınmaya çalışacak. Bununla ilgili haberi 12 Nisan Cuma sabahı Amerikan Politico yayını yayımladı.

Biden yönetimi İran'ın en yakın günlerde İsrail'e yeteri kadar geniş çaplı bir hava saldırısı düzenlemeyi planladığını ihtimal ediyor.

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen iki ABD'li memur bu saldırının füze atışları ve dron saldırılarından ibaret olacağını ifade etti.

Saldırılar ya İran topraklarından ya farklı ülkelerdeki İran yanlısı gruplar tarafından veya aynı anda gerçekleştirilebilir.

İki memur da İran'ın İsrail'e indireceği darbenin ABD'yi askeri yanıt vermek zorunda bırakacağı bir çapta olacağından ve herhangi bir saldırının bölgeyi ateşleyebileceğinden kuşku duyduklarını ifade etti.
 

 

IDF: Çok katmanlı korumamız var ama hava geçirmez değil

İsrail Savunma Ordusu (IDF) Basın Sözcüsü Amiral Daniel Hagari İran'ın gerçekleştireceği saldırı Tahran'ın gerilimi artırma niyetini ortaya koyacağını ifade etti.

Hagari, "Bizim, yararlılığını kanıtlamış çok boyutlu savunmamız var ancak hiçbir savunma mühürlü değil" dedi.

Hagari, "Biz kesintisiz üst düzey askeri hazırlık ve farklı senaryolara hazırlık durumundayız ve sürekli durum değerlendirmesi yapıyor. Ancak Arka Cephe Talimatnamesi'nde değişiklik yok. İran'ın, Lübnan, Suriye, Irak ve Gazze Şeridi'nde vekil güçleri var. Ve onların amacı İsrail'e ve bölgenin diğer ülkelerine saldırmaktır. İran'ın yapacağı doğrudan saldırı ayetullahların rejiminin artık saklanmama kararı aldığı anlamı taşıyacak" ifadelerini kullandı.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU