İmamoğlu'ndan Kurum'a tepki: Bunlar kendilerini nimetten zannediyorlar

“Hani var ya 5 yılda 8 kilometre yapıp adım sayan arkadaş tarihe geçti; bir şey diyeceğim diyemiyorum. Bu işin içinde emek hırsızlığı var onu söyleyeyim. Böyle saygısız siyaset olmaz"

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Ekrem İmamoğlu, Yenidoğan-Sancaktepe-Finans Merkezi-Söğütlüçeşme Metro Hattı’nın Yapım Çalışmalarına Başlama Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, açıklamasında, "'Bu işi birlikte yapıyoruz' duygusu bu milletin aklına, zihnine girdiği sürece hiç kimse bu ülkede ve bu şehirde artık tek kişilik kahramanı oynayamayacak. Milletçe başarıyoruz duygusunu büyütecek. Bu öyle olduğu sürece demokrasinin temelleri daha sağlam olur" ifadelerini kullandı.

"5 yılda 65 km metro yaptık"

"Bizden önce İBB'yi yönetenler 25 yılda 125 kilometre metro yaptılar. Elbette emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum" İmamoğlu, şunları söyledi:

25 yılda 125 kilometre yol yapanlar, ama yıllarca çok büyük bir iş yapmış gibi bunu anlatırlar. Karşılaştırma imkanı olmadığı için kendi kendilerini biraz da metro şampiyonu ilan ederler. 2019'da er meydanına biz çıktık, biraz işler değişti. Biz metro yaptıkça biraz da onların gerçek fotoğrafı ortaya çıkmaya başladı. Biz 5 yılda tam 65 kilometre metro yaptık. Yani bizden önce 25 yılda yapılan metronun yarısından fazla metroyu sadece 5 yılda yaptık. Bu çok değerli başarıdır.

Murat Kurum'a tepki

AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum'a göndermede bulunan İmamoğlu şunları kaydetti:

Hani var ya 5 yılda 8 kilometre yapıp adım sayan arkadaş tarihe geçti; bir şey diyeceğim diyemiyorum. Bu işin içinde emek hırsızlığı var onu söyleyeyim. Böyle saygısız siyaset olmaz. Kameralar önüne 8 adım atarak 5 yılda yaptığımız 65 kilometreyi 8 kilometreymiş gibi göstereceğini zanneden bu akla şaşıyorum. Vatandaşa bu emek gösteren insanlara zerre saygısı yok Allah akıl versin. Bunlar kendilerini nimetten zannediyorlar. Vatandaşı aldatabileceklerini zannediyorlar. Aynı akıl hatırlayın 2019'da milletin iradesini beğenmeyip bizim için 'seçimi çaldılar' dediler. Bu yalanla milleti kandırabileceklerini düşündüler. Bunları unutmayacağız hiç. Bu unutulmamalı, bir daha milletin iradesine bu çıkışı yapılacak insanların karşısında topyekun bir olmalı. Millet kimin hırsız, yalancı olduğunu sandıkta tescil etti. Hem de 806 bin kere bunu sandıkta tescilledi. Kendilerini milletin üstünde görenlere milleti aldatmaya kalkan 806 bin demokrasi dersi, tokadıydı. Ama hala milleti aldatmaya kalkıyorlar. 31 Mart vatandaşı kandırmayı marifet sayanlara vatandaşa saygı duymayanlara hep birlikte ders verme günüdür. Bunu unutmayınız. Hep birlikte ders vereceğiz. 5 yıl boyunca biz onlara belediyecilik dersi verdik. 31 Mart’ta da siz onlara herhalde ciddi bir demokrasi dersi vereceksiniz öyle görüyorum. Bunun o meşalesini Sancaktepe yakmalıdır. Tabii ki bize oy verenlere metro yapacağız. Ben o sözü ona ait bir söz gibi ayıpladım. Ama anlıyorum ki bugün sayın Cumhurbaşkanı da gitti aynı şeyi söyledi. Bu bir kötü anlayış. Biz bu anlayışa da son veriyoruz. Sultanbeyli'ne, Sancaktepe'ye, Çekmeköy'e.

Seçim mesajı

31 Mart seçimi için mesaj veren İmamoğlu, "Bunların akıllanmaya niyeti yok. Hâlâ iftiralar atıyorlar. 31 Mart vatandaşı kandırmayı marifet sayanlara hep birlikte ders verme günüdür" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "son seçimim" açıklamasına da yanıt veren İmamoğlu, "Bu seçim, kutuplaştırmaya son deme seçimi, insanları ayrıştırmaya son deme seçimidir. Bu seçim, önce insan, insanı insan olduğu için sevmeye başlama seçimidir" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU