Olimpiyat madalyalı İspanyol kadın kayakçı ölü bulundu

İspanya sporunun önemli kadın isimlerinden Ochoa ölü bulundu. Dağlık alanda tek başına yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan Ochoa’nın başına aldığı sert bir darbe nedeniyle hayatını kaybettiği iddia edildi

Fotoğraf: Twitter

İspanya'ya kış olimpiyatlarında madalya kazandıran ilk kadın sporcu olan Blanca Fernandez Ochoa, 23 Ağustos'ta yürüyüşe çıktığı başkent Madrid'in yaklaşık 60 kilometre kuzeyindeki Cercedilla adlı dağlık alanda kayboldu.

Ailesinin müracaatı üzerine 4 gün önce kayıp kayakçıyı bulmak için arama çalışmaları başladı. Çalışmalara jandarma, ulusal ve yerel polis, sivil koruma görevlileri, itfaiye ve gönüllerden oluşan 400'den fazla bir ekip katıldı.

Başına darbe almış

Arama çalışmalarına gönüllü katılan izinli bir jandarma 4. günün sonunda eski milli sporcunun cesedini buldu. İspanyol basını, Ochoa'nın başına sert bir darbe aldığını ve ölüm nedeninin henüz bilinmediğini yazdı. Kadın sporcunun cesedi otopsi için adli tıpa gönderildi.

Ochoa'nın ölümü İspanya’yı yasa boğdu. İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, siyasi parti liderleri, Real Madrid Kulübü, basketbolcu Paul Gasol, eski milli kaleci Iker Casillas, Formula 1 pilotu Fernando Alonso gibi spor ve siyaset dünyasından çok sayıda isim Ochoa için başsağlığı mesajı gönderdi.

Olimpiyat madalyası kazanmıştı

Fransa'da düzenlenen 1992 Kış Olimpiyatları'nda ülkesi adına katılan Ochoa, kayak slalom branşında bronz madalya kazanmıştı. Ochoa, İspanya'ya Kış Olimpiyatlarında madalya kazandıran ilk kadın sporcu olarak tarihe geçmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU