ABD’den vatandaşlarına uyarı: Türkiye'nin Güneydoğu illerine gitmeyin

ABD Dışişleri Bakanlığı Türkiye’ye seyahat edecek vatandaşlarına yaptığı uyarıda Güneydoğu illerine gidilmemesini istedi. Uyarıda Türkiye’de 'terörist saldırı' ve ‘keyfi tutuklanma’ riski olduğu belirtildi

ABD'den Türkiye'ye seyahat uyarısı / Fotoğraf: AA

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Suriye ve Irak sınırındaki bölgelerinin ‘terörizm’ dolayısıyla riskli olduğu belirtiği uyarısında, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Kilis, Mardin, Şanlıurfa, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Van illerine gidilmemesini istendi.

“Kamuya açık yerler hedef alınabilir”

Açıklamada, söz konusu bölgelerde ‘terörist grupların’ saldırılarını sürdürdüğüne ve turistik bölgeler ile seyahat ve alışveriş merkezleri, yerel hükümet binaları, oteller, kulüpler, lokantalar, ibaret yerleri, parklar, sportif ve kültürel faaliyetler, eğitim binaları, havaalanları ve diğer kamuya açık yerleri hedef aldığına dikkat çekildi.

Uyarının sonraki bölümünde ise ‘keyfi gözaltılara’ da dikkat çekilerek, bölgedeki devlet güçlerinin, içlerinde ABD vatandaşlarının da bulunduğu on binlerce kişiyi, yetersiz veya gizli bilgilere dayanarak, genellikle de siyasi maksatlarla “terör örgütleriyle ilişkili” göstererek gözaltına aldığı bildirildi.

Ayrıca ABD vatandaşlarının seyahat yasaklarıyla karşı karşıya kaldıkları ve özellikle sosyal medyada Türkiye hükümetini eleştiren paylaşımlarda bulunanların da tutuklanabileceklerine dikkat çekildi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU