Radikal sağcı Alman lider miting öncesi saldırıya uğradı

Olayın detayları açıklanmadı

Tino Chrupalla, 2019'dan bu yana AfD'nin eşbaşkanlığını yürütüyor (AP)

Almanya'da radikal sağ parti AfD'nin eşbaşkanı Tino Chrupalla saldırıya uğradı.

Pazar günü Bavyera'da yapılacak eyalet seçimleri öncesinde Ingolstadt kentindeki bir mitingde konuşma yapması beklenen Chrupalla'nımn hastaneye kaldırıldığı açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Partiden yapılan açıklamada, Chrupalla'nın konuşmasından kısa süre önce bir "şiddet olayı" yaşandığı ifade edilirken, olayın detayları ve Alman siyasetçinin sağlık durumuyla ilgili herhangi bir detay paylaşılmadı.

Polisten yapılan açıklamada Chrupalla'ya olay yerinde tıbbi müdahalede bulunulduğu ve ardından hastaneye götürüldüğü ifade edildi. 

Açıklamada, "Polis, bu tıbbi durumun kesin koşullarını araştırıyor" denirken, etkinlikte video ve fotoğraf çeken kişilerin ellerindeki görüntüleri polisle paylaşması istendi.

Almanya'da 2013'te kurulan AfD, 2015'te yaşanan mülteci kriziyle birlikte güç kazanmış ve 2017'de ilk kez meclise girmeyi başarmıştı.

Ülkede son yapılan anketler AfD'nin yüzde 20 dolaylarında desteğe ulaştığını gösteriyor. Parti 2021'de yapılan seçimlerde oyların yüzde 10,3'ünü alabilmişti.

Göç konusunun yeniden gündemin öne çıkan konularından biri haline gelmesi, hükümetin iklim ve enerji politikalarına duyulan öfke ve yüksek enflasyonun AfD'nin yükselişinde pay sahibi olduğu düşünülüyor.


Independent Türkçe, AP, Times of Israel

DAHA FAZLA HABER OKU