Fatih Altaylı: Kabine beklediğimden iyi çıktı

Altaylı, “Mehmet Şimşek kendisini bir kamu bankasını dolandırmakla itham edenleri, 5 yıl sonra kendisine mahkum ederek bir tür intikam almış oldu” diye yazdı

Fotoğraf: Reuters

Gazeteci yazar Fatih Altaylı, “Kabine beklediğimden iyi çıktı” başlıklı yazısında Mehmet Şimşek’e ilişkin değerlendirme bulundu.

“İntikam soğuk yenince lezzetli bir yemektir diyenler vardır” diyen Altaylı şöyle devam etti:

Bu deyişin Anadolu tipi ise şöyledir: “Babasının katilini 30 yıl sonra vuran Mardinliye ‘Ne acelen vardı’ diye sormuşlar.” Eh, ne de olsa Mardin ile Batman komşu vilayetler. Batmanlı Mehmet Şimşek de kendisini bir kamu bankasını dolandırmakla itham edenleri, 5 yıl sonra kendisine mahkum ederek bir tür intikam almış oldu.

Şimşek için “Doğru ve yerinde bir atama” görüşünü paylaşan Altaylı şunları kaydetti:

AK Parti’nin bugün geldiği noktada bulup bulabileceği en iyi üç beş isimden biri, belki de birincisidir. O da bunun bilicinde olarak devir teslim töreninde yaptığı ilk konuşmada “Türkiye’nin bundan böyle rasyonel politikalara dönmekten başka çaresi yoktur” diyerek, intikam bıçağını biraz daha kanırttı ve düne kadar izlenen politikaların “İrrasyonel” olduğunu mefhumu muhaliften söylemiş oldu. “Rasyonel”, “Akılcı” ve “Bilime uygun”  demek. Akılcı politikalara dönmek demek, daha önce uygulanan politikanın akılcı ve bilimsel olmadığı anlamına geliyor. Mehmet Şimşek bunu “Akılcılıktan uzak” Bakan’ın gözünün içine baka baka söyledi. Bunu biz ya da muhalif olmakla “Suçlanan” ekonomistler söylediğinde bize “Dış güçlerin adamı, faizciler” diyenler bizim söylediklerimizi söyleyen Şimşek’i avuçlarını patlatırcasına alkışladılar. Şimşek’in atanması, iktidarın geç de olsa “Hastalığı” kabul etmesi ve tedavi için doktor arayışına girmesidir. Ancak doktorun teşhisinin kabulü ve vereceği reçetenin uygulanıp uygulanmayacağı ayrı bir sorudur. İş doğru doktoru bulmakla bitmez.

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz

 

fatihaltayli.com.tr

DAHA FAZLA HABER OKU