Erdoğan'dan Beştepe'de "balkon" konuşması: Bugün kimse kaybetmemiştir, kazanan milletimizdir, kimseye kırgın ya da öfkeli değiliz

Seçim sonuçları sonrası Beştepe'de yaptığı konuşmada Erdoğan, "Kazanan tüm kesimleriyle milletimizdir. Aynı sözü bir kez daha veriyoruz. Bugün kimse kaybetmemiştir. 85 milyonun tamamı kazanmıştır. Kimseye kırgın küskün öfkeli değiliz" dedi

Resmi olmayan ikinci tur seçim sonuçlarına göre yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Külliyesi'nde gelenek haline getirdiği "balkon konuşmasını" yaptı.

Konuşmasına, "Biz Türkiye'yi çok seviyoruz" diye başlayan Erdoğan, "Kandil'dekiler sevmez. Onların uzantıları sevmez ama biz severiz. İşte şuandaki tablo sevgililerin tablosu. Resmi rakam 320 bin kişi burada. Seçimin 2. tur sonuçlarına göre herhangi bir sorun yaşanmadan tamamlanmıştır. Seçim gayri resmî sonuçlarına göre milletimiz Cumhurbaşkanlığı görevini 5 yıllığına daha bizleri tevdi etmiştir" dedi.

"Bugün kimse kaybetmemiştir, kazanan tüm kesimleriyle milletimizdir"

"Kazanan sadece biz değiliz kazanan Türkiye'dir" diyen Erdoğan, "Kazanan tüm kesimleriyle milletimizdir. Aynı sözü bir kez daha veriyoruz. Bugün kimse kaybetmemiştir. 85 milyonun tamamı kazanmıştır. Kimseye kırgın küskün öfkeli değiliz. Artık seçim dönemine dair tüm tartışmaları ve çekişmeleri bir kenara bırakarak milli hayallerimiz etrafından birleşme bütünleşme vaktidir. Biz bu çağrıyı laf olsun diye değil tüm kalbimizle yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Selo'yu istediğin gibi dışarı çıkaramazsın, bizim iktidarımızda böyle bir şeyin gerçekleşmesi mümkün değildir"

Konuşmasında Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan şunları kaydetti:

Ben hesap uzmanı değilim ama hesap uzmanının hesabında galiba bir yanlışlık var. 2018'de CHP'nin milletvekili sayısı 146 idi. Hesap yapıyoruz ya. 2023'te vekil sayısı 169. Gördüğünüz gibi bir artış var. Fakat burada kiralık vekiller var. 40 tane kiralık vekil. Yüzde 1 oy alan partilere 40 tane kiralık vekil verdi. Sayı 129'a düştü. 146'dan 129'a. Hangisi büyük? Herhalde 129 büyüktür diyemezseniz. 146'dan 129'a bu vekil sayısını düşürene de 'haydi' diyemezseniz. Kandil'dekilerle onları arkaya alıp bir video çekebilirsiniz ama bu millet yutmuyor yutmadı da. Ne diyordu? Eğer Selo'yu dışarı çıkarmak istiyorsanız bana oy verecekseniz diyordu. Benim sevgili milletim ne dedi? Çünkü benim milletim iyi biliyor. Diyarbakır'da 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan bu Selo'dur. Adaletin egemen olduğu Türkiye'de sen 51 kardeşimizin ölümüne neden olan Selo'yu istediğin gibi dışarı çıkaramazsın. Hele hele bizim iktidarımızda böyle bir şeyin gerçekleşmesi mümkün değildir. Bizim iktidarımızda adalet mülkün esasıdır.

Erdoğan'ın konuşması sırasında kalabalıktan "Apo'nun p..leri yıldıramaz bizleri" ve "Selo'ya idam" sloganları atıldı.

"Alman dergileri İngiliz dergileri Erdoğan'ı yıkmak için kapaklar atmadı mı? İşte onlar da kaybettiler"

Diğer ülkelerden gelen tebrikleri de aktaran Erdoğan, "Körfez'den İngiltere'ye Rusya'ya kadar hepsi tebriklerini bildirdiler. Türkiye'nin son 10 yıldır önüne kurulan tüm tuzaklar üzerinde oynan tüm oyunlar sırtına saplanan tüm hançerler işte bugünü engellemek içindir. Alman dergileri İngiliz dergileri Erdoğan'ı yıkmak için kapaklar atmadı mı? İşte onlar da kaybettiler. Aylardır karşımızda kurulan ittifakları gördünüz. Kimlerin kimlerle olduğunu gördünüz. Kimlerin karşımıza dikildiğini gördünüz. Oynanan kirli oyunları gördünüz? Ama ne oldu? Başaramadılar. Bundan sonra da başaramayacaklar" diye konuştu.

"Elimiz deprem bölgesinin üzerinde olmaya devam edecek"

Deprem bölgelerinin kalkındırılması ile ilgili ise Erdoğan, "Seçimler bittiğine göre artık tüm vaktimizi ve enerjimizi çalışmaya eser üretmeye hizmet veremeye tahsis edeceğiz. 6 Şubat depremlerinin yaralarını sarmak insanlarımızı hayata bağlamak önceliklerimizin en başında olmayı sürdürecektir. Sadece kalbimiz değil elimiz de deprem bölgesinin üzerinde olmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

"Refah kayıplarını telafi etmek önümüzdeki günlerin en acil konu başlığıdır"

Erdoğan konuşmasında enflasyon ve hayat pahalılığı konusuna da değinerek şunları kaydetti:

Enflasyonun yol açtığı sıkıntıları gidermek refah kayıplarını telafi etmek önümüzdeki günlerin en acil konu başlığıdır. Bunları çözmek bizim için zor bir şey değil. Biz bu işi yaşadık ve yaptık. Ama bunların böyle bir derdi yok. Yaparsak yine biz yaparız. Faiz 8.5'a indirildi. Enflasyon da inecek. Onlar bizimle yarışamaz. 

Bunlar İngiltere'ye gidip 3 milyar dolar getirecekmiş. Onlar sana delikli kuruş bile vermezler. Tefeciden para isteyenin akıbeti sandıklarda ortaya çıktı. Yolumuza emin adımlarla yürüyoruz. Güven ve istikrar. Bu iki kavram çok önemli. Hep arkadaşlarımla bunu konuştum. Bununla yola devam edeceğiz. Güçlü ekonomiyi bunun üzerine kuracağız. Üretim ekonomisi tasarlıyoruz. Üretim gücümüzün sağladığı imkanları herkesi şaşırtacak yeni bir ekonomik atılımın lokomotifi haline getireceğiz. Gabar'da petrol çıktı. Yatarak çıkmadı. Çalışarak çıktı. Daha önce orada Bay Bay Kemal'in dirsek temasında olduğu teröristlerin beton dökmesi sebebiyle petrol çıkaramıyorduk ama şimdi çıkardık. Güneyimizdeki güvenlik tehditlerine karşı terörle mücadelemizi artıracağız. Çok yönlü çalışmalarımızla bunları sınırlarımızdan uzak tutmaya devam edeceğiz. Bay Bay Kemal'in ortakları ne diyordu? 'Biz terör örgütleriyle beraber olacağız.' Bununla kalmadılar. Oradaki petrolü paylaştılar. Kamışlı bunlardan bir tanesidir. 

"Birkaç yıl içinde 1 milyon Suriyeli sığınmacının dönüşünü temin edeceğiz"

Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmesi ile ilgili Erdoğan, "Suriye topraklarındaki güvenli bölgelere 600 bine yakın kişinin gönüllü olarak dönmesini sağladık. Şimdi Katar'la anlaşma yaptık. Birkaç yıl içinde 1 milyon kişinin dönüşünü temin edeceğiz. Çıtayı daha yukarı çıkaracak adımlarla yolumuza devam edeceğiz. Gençlerimizin beklentilerine karşılık gelen adımları sürdüreceğiz" dedi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU