Barış Pehlivan: Seçimde Emniyet müdürlerine özel görev

Barış Pehlivan, Oy ve Ötesi Derneği'nin sandıklara yaklaştırılmaması için emniyet müdürlerine talimat verildiğini yazdı

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, emniyet müdürlerine verilen talimatla, sandık sonuçlarını takip eden Oy ve Ötesi aracılığıyla gelen müşahitlerin sandık çevresine yaklaştırılmamasının istendiğini ifade etti.

Pehlivan "Seçimde Emniyet müdürlerine özel görev" başlıklı bugünkü yazısında İçiçleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Oy ve Ötesi Derneği için emniyet müdürlerine ‘talimat’ gittiğini yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek cumhurbaşkanı ikinci tur seçiminde bazı polis başmüfettişlerinin seçim günü üç büyük kentte belirlenen okullarda hazır olacaklarını belirten Pehlivan, "Örneğin, sadece İstanbul’un 19 ilçesindeki okullarda 61 polis başmüfettişi görevlendirildi. Peki, amaç ne? Emniyet müdürlerine verilen sözlü talimatta, Oy ve Ötesi aracılığıyla gelen müşahitlerin sandık çevresine yaklaştırılmaması istenildi" diye yazdı.

Büyük kentlerde Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy potansiyelinin yüksek olduğu okullar için İçişleri Bakanlığı'nın özel bir görevlendirme yaptığını kaydeden Pehlivan, "Görünen o ki 1. sınıf Emniyet müdürleri o okullarda Oy ve Ötesi üzerinden gelen yasal müşahitleri sandığa yaklaştırmamak için bir çaba içinde olacak. Aslında 28 Mayıs’ta biraz da böylesi kararları oylayacağız" ifadelerini kullandı.
 

Pehlivan'ın yazısının tamamına BURADAN ulaşabilirsiniz

DAHA FAZLA HABER OKU