Akşener: Eğer ben PKK'lıysam derhal beni tutuklayın şerefsizler

İYİ Parti lideri, “PKK kanlı bir terör örgütüdür, onunla mücadele etmek herkesin boynunun borcudur” diye konuştu

Fotoğraf: ANKA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Benim dokunulmazlığım yok, eğer ben PKK’lıysam derhal beni tutuklayın şerefsizler, derhal tutuklayın ne işe yarıyorsunuz” dedi.

Akşener, Afyonkarahisar mitinginde konuştu.

Biz sanki seçime değil, savaşa gidiyoruz” diyen Akşener, ‘Allah Allah’ naralarıyla kendilerine savaş açıldığını bildirdi. “Biri çıkıyor diyor ki, ’14 Mayıs’ta bunlar kazanırsa bu darbedir.’ Bu o kadar ayıp bir şey ki… Millet iradesine darbe demek kadar ayıp, ahlaksız bir söz olamaz! Ama doymadınız; güce doymadınız, yetkiye doymadınız, hırsızlığa doymadınız, haksızlığa doymadınız. Onun için de milletin iradesinden kaçıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Akşener şunları kaydetti:

14 Mayıs’ta İYİ Parti’ye oy verirseniz, 13. Cumhurbaşkanı olarak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu seçerseniz Türkiye’ye bu bir darbe olacakmış, biz HDP, PKK, şununla bununla haşır neşir olacakmışız… Yalnız ben şimdi, çok enteresan… Yahu ben ne şanssız insanım; bu ülkenin en uzun sınır dışı harekatının altında imzası olan tek içişleri bakanıyım, PKK ile mücadelede o imzayı atan benim. Afyon’da PKK’lıyım, Diyarbakır’da faili meçhulcüyüm. Ya arkadaşlar kafayı mı yediniz? Benim dokunulmazlığım yok, eğer ben PKK’lıysam derhal beni tutuklayın şerefsizler, derhal tutuklayın ne işe yarıyorsunuz. Bir PKK’lıya, bir teröriste, bir haine nasıl tahammül ediyorsunuz? Tutuklayın beni, doğruysa. Ya da iftira etmeyin iftira! PKK kanlı bir terör örgütüdür, onunla mücadele etmek herkesin boynunun borcudur, etmeyen haindir! PKK ile barışmaya çalışan hain oğlu haindir.

Akşener ayrıca, “Bana laf eden çakallar, sağ elinizde Hizbullah var sizin, Gaffar Okkan'ın katilleriyle berabersiniz kime laf ediyorsunuz” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU