Galatasaray'da Gomis krizi... "Tavrı çok şaşırtıcı değil"

Takımdan gidişi de dönüşü de çok konuşulan Gomis, Galatasaray'da gündemde. Okan Buruk'a "Bundan sonra oynamak istemiyorum" diyen Gomis konusunu spor yazarı Umut Eken, Independent Türkçe'ye değerlendirdi

Bafetimbi Gomis, bu sezon ligde oynadığı 21 maçta 8 gol kaydetti / Fotoğraf: AA

Süper Lig'de bitime 7 maçı kalan lider Galatasaray'da Bafetimbi Gomis krizi yaşanıyor.

3-3 berabere biten Fatih Karagümrük karşılaşması sonrası Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, maç sonu düzenlenen basın toplantısında "Gomis, Alanyaspor maçında Barış Alper'i oyuna aldığımız için sezonun geri kalanında forma giymek istemedi" diyerek, şu ifadeleri kullandı:

Gomis'e son 7 maçta bizlerin ve Galatasaray taraftarının ihtiyacı olduğunu ve bizler için çok değerli olduğunu söyledim. Kendisi için bu durumun gurur meselesi olduğunu ve oynamak istemediğini tekrar iletti. Bel ağrısı nedeniyle dün de antrenmana çıkmadı" diyerek yaşanan krizi kamuoyu ile paylaştı." 

 

 

Başkan Dursun Özbek ise, yıldız oyuncuyu şu sözlerle eleştirdi:

Dünkü davranış biçimi kabul edilebilir değil. Galatasaray'ın bir profesyoneli, Galatasaray'a hizmet etmek durumunda. Kendisiyle konuştum. Sahadaki patron Okan Hoca. O nasıl takdir ederse, herkes saygı duyacak. Bafe niye böyle yaptı, pek hoş değildi. Yönetim kurulunda konuşacağız. Bu davranış biçimini kabul etmiyorum." 

Yaşananlar sonrası Gomis konusu başta sosyal medya olmak üzere televizyon kanallarında da tartışıldı.

Bir kesim kritik haftalarda Galatasaray'ın Gomis'in golleriyle zirve yarışından uzak kalmadığına ve Alanyaspor müsabakasında Barış Alper yerine oyuna girmesi gerektiğini savunarak yıldız oyuncuya vefasızlık yapıldığını savundu.

Karşıt görüşte ise Gomis'in bu davranışıyla şampiyonluk yolunda takıma zarar vereceği görüşü hakim.

 

Umut Eken.jpg
Umut Eken / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

"Galatasaray'ı ateşe atıp, tribüne 'para için oynamıyorum' işareti yapsa da sonu öyle olmadı"

Spor yazarı Umut Eken, Galatasaray'daki Gomis krizini Independent Türkçe'ye değerlendirdi.

Gomis'in ilk döneminde de benzer sıkıntılar yaşattığını söyleyen Eken, "Zamanında daha sıkıntılı bir mevzu yaşanmıştı. Her ne kadar Gomis Galatasaray'ı ateşe atıp, tribüne 'para için oynamıyorum' işareti yapsa da sonu öyle olmadı" dedi.

Dönemin Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak'ın da divan kurulunda yaptığı konuşmayla bunu doğruladığını hatırlatan Eken, "O gün parası geciktiği için deplasmana gitmeyen bir futbolcunun bugün bu tavrı çok da şaşırtıcı değil" diye konuştu. 

 

 

"Profesyonelliğine tezat duygusallıklar gösteriyor"

Gomis'in çok profesyonel bir oyuncu olduğunu ve önemli bir kariyere imza attığını söyleyen Eken, şu ifadeleri kullandı:

İngiltere, Fransa gibi ülkelerde kariyeri var ama böyle kırılma anlarında maalesef profesyonelliğine tezat duygusallıklar gösteriyor. Okan Buruk'un açıklamalarına itibar etmemiz lazım. Şimdi tam da ihtiyaç olduğu dönemde Gomis de sizi böyle yalnız bırakıyor. Teknik anlamda Gomis her ne kadar haklı gibi gözükse de profesyonel zeminlerde yüzde 100 haksız. Takım şampiyonluğa giderken, çok kritik haftalara gelmişken, ezeli rakibin nefesini ensenizde hissetmişken hiç profesyonel hareket değil. Teknik anlamda oyuna girmenin hakkı olduğunu düşünebilir ama orada bir patron var. Herkes onun verdiği görevlere uymak zorunda. 

 

 

"Vefa işleri suni geliyor, eğer vefaysa Gomis de sineye çekebilirdi"

Gomis'in bu sezon kurtardığı maçlar işaret edilerek kendisine vefasızlık yapıldığı veya haklı olduğu görüşleri de değerlendiren Eken, "Vefa işleri suni geliyor. Onu söyleyenler üç ay maaş alamasınlar hissiyatları nasıl olur? Sizin bir değeriniz olur, ömrünün büyük bölümünü takımda oynar. En sonunda jübile yapılmaz. O vefasızlıktır. Ama 'gol atmış, maç kurtarmış' deniliyor. Gomis de bu golleri Allah rızası için atmadı. Futbolcu. Ciddi kontratı var. Ciddi paralar kazanıyor. Eğer vefaysa Gomis de burada sineye çekebilirdi" şeklinde görüş belirtti.

Gomis'in durumunun takıma zarar verip vermeyeceğini değerlendiren Eken, "Gomis Türkçe paylaşım yaptı. Orada futbolcuların beğenileri vesaireleri de var. Biraz orada kafalar karışmış durumda. 'Acaba futbolcular da Gomis'in oynaması gerektiğine inandığı için mi beğendiler' düşüncesi hakim oldu. Diğer taraftan aynı futbolcular Barış Alper Yılmaz'la da takım arkadaşı. Buradaki tüm düşünceler niyet okumak olur" yorumunu yaptı. 

 

Okan Buruk-AA.jpeg
Okan Buruk / Fotoğraf: 

 

"Bir futbolcu 'Sezonun kalanında oynamak istemiyorum' diyorsa bünyede bulundurulmamalı"

Galatasaray yönetiminin alacağı kararın büyük önem taşıyacağına değinen Eken, sözlerini şöyle noktaladı:

Bundan sonrası profesyonellerin işi, bunun geri dönüşü yok. Gomis çıkıp özür dilemeli. Hamle sırası Gomis'te. Eğer tavrını sürdürüyorsa kulüp zaten doğal olarak o oyuncu ile yol ayırmalı. Bir futbolcu 'Sezonun kalanında oynamak istemiyorum' diyorsa zaten bünyede bulundurulmamalı. Tabii bunun hukuksal tarafları var. Galatasaray bunun için açık kapı bıraktı mı, ödemeleri yaptı mı bilmiyoruz. Eğer öyle değilse o kadar kolay tazminatsız bir fesih olmayabilir.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU