Erdoğan: Kıblesi Kabe olmayanın seccadesi nereye bakar bilemem

"Birileri seccadenin üzerine ayakkabı ile basabilir. Ne yapalım; bunları da iyi tanımak lazım"

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayaşehir Metro İstasyonu'nda, Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi ile Kayaşehir metro hattı açılış törenine katıldı.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada "Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi ile Kayaşehir metro hattının açılışını yapıyoruz. Uzunluğu 6,2 km'yi bulan metro hattımızın hayırlı olmasını diliyorum" ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"3 yılı geçti, bu büyükşehir belediyesi İstanbul'a bir çivi dahi çakamadı"

Açıklamalarında muhalefeti hedef alan Erdoğan şunları kaydetti:

3 yılı geçti, bu büyükşehir belediyesi İstanbul'a bir çivi dahi çakamadı. Buna asıl dersi 2024'te İstanbul verecek. Şimdi 14 Mayıs'ta parlamento seçimlerinde bunlara dersi verecek. Bu hat devraldığında ilerleme oranı yüzde 5'ti. Gece gündüz demeden çalışarak 24 ayda metro hattını açılışa hazır hale getirdi.

Birileri inşaatı başlamış metro hatlarına beton döküyorlar. Bakanlığımız ise toplam 55,7 km uzunluğundaki 5 metro hattında çalışmalarını sürdürüyor. İstanbul'un raylı sistemi 354,5 km'ye ulaştı. Projeler bittiğinde bu rakam 380 km'nin üzerine çıkacak. Yüzde 50'sinden fazlasını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız şehrimize kazandırmış olacak.

Birileri seccadenin üzerine ayakkabı ile basabilir. Ne yapalım; bunları da iyi tanımak lazım. Kıblesi Kabe olmayanın seccadesi nereye bakar bilemem.     

"Nasıl at binenin, kılıç kuşananınsa imar ve ihya da bizim işimizdir"

Deprem bölgesinde 650 bin konut ve köy evi yapacaklarını ifade eden Erdoğan, "1 yıl içerisinde 319 bin konut ve köy evini hak sahiplerine teslim edeceğiz. Şimdiye kadar afetlerin tamamında bunu yaptık. Tüm kardeşlerimizi yeni yuvalarına kavuşturduk. Buradan iddia ile söylüyorum; Türkiye'de böylesi büyük bir afetin altından kalkabilecek bizim dışımızda hiçbir iktidar ve ittifak olmamıştır. Nasıl at binenin, kılıç kuşananınsa imar ve ihya da bizim işimizdir" diye konuştu.

Erdoğan şunları kaydetti:

Bu sene deprem afeti sebebiyle ramazanı biraz buruk yaşıyoruz. Hayatını kaybeden 50 binin üzerindeki vatandaşımızın acısı halen tazedir. Kalbimizin bir yarası burada ise bir yarısı da deprem bölgesindedir. Vefat eden kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyoruz. Onlar şehitler safında. Sevgililer sevgili peygamberimize komşu. Depremzedelerimizi asla unutmuyor, asla ihmal etmiyoruz.  Şehirlerimizi ayağa kaldırmak için devletimizin tüm imkanlarını seferber etmiş durumdayız. Bir taraftan enkazları kaldırırken bir taraftan konutların yapımına hızla başladık.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU