Kılıçdaroğlu: Saraylarda gözüm yok, sizler gibi yaşamak istiyorum

Gaziantep'te konuşan Kılıçdaroğlu, "Söz veriyorum, kimin evi yıkıldıysa, tamamı yapılacak, 5 kuruş para alınmayacak" dedi

Fotoğraf: ANKA

Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, deprem bölgesi Gaziantep’te düzenlenen “Millet Buluşması” programına katıldı. 

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hiç endişe etmeyin, söz verdim. Yine söz veriyorum: Bu ülkeye sevgiyi, bu ülkeye barışı, bu ülkeye hoşgörüyü, bu ülkeye kardeşliği, bu ülkede birlikte yaşamayı; yediden yetmişe beraber olmayı, kardeş olmayı, tasada ve kıvançta beraber olmayı sağlamak için yola çıktım. Hepinize kocaman yürek dolusu sevgi, saygı sunuyorum" dedi.

Kahramanmaraşlı depremlere ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, "Böyle bir deprem olabilir mi? Olabilir. Ama bir şekliyle bizim her türlü hazırlığı yapmamız lazım. Başka yerlerde de deprem oluyor. Ama hiçbir zaman 50 bin kişi hayatını kaybetmiyor" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Çok ayrıştık, çok kutuplaştık. Türkiye’nin buradan çıkması lazım. Niye kutuplaşıyoruz, neden ayrışıyoruz? Sonuçta akşam önümüze bir sofra geliyor. Sabah bir kahvaltımız var. İsteriz ki herkesin karnı doysun, isteriz ki her anne çocuğunu güler yüzle okula gönderebilsin. İsteriz ki her anne üniversiteye gönderdiği çocuğun mezun olduktan sonra güzel bir iş sahibi olmasını beklesin ve bu emeli gerçekleşsin, en büyük arzumuz budur, bunun olması lazım. Bu olmadığı takdirde büyüyemiyoruz, gelişemiyoruz, işsizlik sorununu çözemiyoruz. Pek çok sorunla cebelleşip duruyoruz. Bunları aşacağız, beraber aşacağız, birlikte aşacağız. Söz veriyorum beraber, birlikte bütün sorunlarımızı aşacağız. Bunun sözünü veriyorum size…

Saraylarda gözüm yok. Sizler gibi yaşamak istiyorum, zaten sizler gibi yaşıyorum. Öyle lüksle, büyük idealler falan yok. Bireysel olarak hiçbir idealim yok ama bu toplumun ayağa kalkması lazım. Bu toplumun büyümesi lazım, bu toplumun gelişmesi lazım. Küçük ayrıntılarda boğulmaması lazım, büyük ideallerin peşinde koşan bir Türkiye’yi hayal ediyoruz. Ortadoğu’nun, Akdeniz’in en güçlü ülkesi Türkiye olabilir. Önünde hiçbir engel yok, siyaset kurumundan başka hiçbir engel yok. Biz büyümek, gelişmek, istihdam yaratmak, sadece kendimiz için değil bütün mazlum milletlere örnek olmak istiyoruz. 

"5 kuruş para alınmayacak"

Depremzedeler için hükümetin yapacağı konutlarla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, "Söz verildi, dendi ki ‘size süratle binalar yapacağız. Evi yıkılana binalarını yapacağız. 2 yıl ödemesiz 20 yıl taksitle bu binaları size vereceğiz, satacağız’ dediler. Ben Nurdağı’ndan bütün depremzede kardeşlerime evi, dükkânı, ahırı, apartmanı yıkılan herkese Nurdağı’ndan söz veriyorum, bu binaların tamamı yapılacak beş kuruş para alınmayacak" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Depremzedelere yapılacak konutlar için söyledim, yıkılan dükkanlar için söyledim, yıkılan ahırlar için söyledim, beş kuruş para almadan 20 taksit, 20 yıl taksit, ya torunu da borçlandırıyorlar. Nasıl alacaksın? Barolarla konuştum, avukatlarla konuştum. Sizden para istendiğinde davayı rahatlıkla açabilirsiniz ve davayı da kazanırsınız. Faiziyle beraber paranızı da alabilirsiniz. Hiç endişe etmeyin. Devlet, yükümlülüğünü yerine getirmek zorundadır. Eğer bir kişinin binası yıkılmamışsa ama güçlendirilmesi gerekiyorsa bankadan sıfır faizli kredi verilecek ona, ‘al kardeşim binanı güçlendir’ diyecek. Onun mimarı, mühendisi bakacak ona, şunu da yapacağız. O 23 imza atanlar vardı ya, ‘bina sağlamdır, bina depreme dayanıklıdır’ diye imza atanlar var ya, devlet olarak onlara döneceğiz ve onlardan bunun hesabını soracağız.

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU