HDP Eş Genel Başkanı Sancar: HDP üzerine düşen sorumluluğun farkındadır

Sancar, "Gün ortak mücadeleyi büyütme günüdür, HDP üzerine düşen sorumluluğun farkındadır ve bunu yerine getirecek kararlılığa sahiptir” dedi

Fotoğraf: AA

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, olağanüstü toplanan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası basın toplantısı düzenledi. 

Sancar, Millet İttifakı’nda yaşanan gelişmelerle ilgili "Hep birlikte kazanmak için birliği, beraberliği artırmak ve en geniş demokrasi ittifakı yaklaşımımız yönündeki politikalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Demokratik cumhuriyete ulaşmak, mevcut iktidar güçleriyle veya onu ikame etmek isteyen restorasyon savunucularıyla değil, demokrasi, adalet ve özgürlük diyen milyonlarla buluşarak mümkündür. Tüm Türkiye halklarına da çağrımız budur" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sancar, "Gün ortak mücadeleyi büyütme günüdür, HDP üzerine düşen sorumluluğun farkındadır ve bunu yerine getirecek kararlılığa sahiptir. Kimse umutsuzluk ve güvensizliğe kapılmasın" dedi. Sancar basın toplantısında özetle şöyle söyledi:

Türkiye siyasetinde son günlerde yaşanan gelişmeleri gözeterek çalışmaları sürdürmenin halkların demokratik ve ortak geleceğinin inşa edilmesinde hayati önemde olduğunun farkındayız. Kimsenin kuşkusu olmasın ki, HDP olarak alacağımız sorumlu kararlar, Türkiye halklarının demokrasi, eşitlik, adalet, özgürlük, barış hasretini ve ihtiyacını karşılamayı hedeflemektedir. 85 milyonun tamamına kazandıracak bir anlayışla davranıyoruz. Hep birlikte kazanmak için birliği, beraberliği arttırmak ve en geniş demokrasi ittifakı yaklaşımımız yönündeki politikalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz.

'Üçüncü yol mücadelemizi büyütüyoruz'

Toplumsal uzlaşı, özgür siyaset ve evrensel insanlık değerlerini, demokrasi ve hukuk ilkelerini esas alarak ‘Üçüncü Yol’ mücadelemizi büyütüyoruz. İkinci yüzyılında Cumhuriyeti demokrasiyle buluşturup bütünleştirmenin yolu, baskı ve hukuksuzluklarla, ayak oyunları ve toplum mühendisliği ile siyaseti dizayn etme çabaları karşısında toplumsal barışı ve adaleti, demokratik siyaseti tavizsiz savunmaktır. 

Yaklaşık 1,5 yıl önce, 27 Eylül 2021 tarihinde ilan ettiğimiz 11 maddelik Tutum Belgemizin temel yaklaşımı da buydu ve bizler bugün de aynı görüşlerin arkasındayız. O günkü görüşlerimiz bugün de Türkiye’de demokratik değişimin kapılarını açacak niteliktedir. Değişim umudunu büyütmek, geleceğe taşımak, başarıya kavuşturmak için çoğulcu demokratik bir sistemi hep birlikte inşa etme kararlılığındayız.

Ülkenin ve toplumun geleceği tekçi, otoriter, talancı, demokrasi ve hukuktan yoksun bugünkü baskıcı sistemin değiştirilmesi ile aydınlığa ulaşır. Şahısları, makam paylaşımlarını, siyasi ayak oyunlarını değil politik ilkeleri ve halka karşı sorumluluğu önceleyen her türlü gelecek tahayyülüne sahibiz ve demokratik siyaseti başarıya ulaştırma konusunda kararlıyız.

Türkiye’nin demokratik, özgür, refah ve barış içinde geleceğini inşa etmenin yolu çoğulcu siyaseti hâkim kılarak çoklu krizlere son vermektir. Demokratik cumhuriyete ulaşmak, mevcut iktidar güçleriyle veya onu ikame etmek isteyen restorasyon savunucularıyla değil, demokrasi, adalet ve özgürlük diyen milyonlarla buluşarak mümkündür. Tüm Türkiye halklarına da çağrımız budur.

Çözüm bütün bu anlayışların buluştuğu, halkların, emekçilerin, kadınların, gençlerin, bütün ezilenlerin ve dışlananların, kimliklerin ve inançların ortak çıkarını esas alan Emek ve Özgürlük İttifakı’nın hedeflediği en geniş demokratik mücadele ve irade ortaklığındadır. Bu kapsamda tüm toplumsal ve siyasal muhalefeti umudu büyütmek için, demokrasi, adalet ve özgürlük hedefleri etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz.

Bu ülke geçtiğimiz yüzyıl içinde gece yarısı operasyonları ile iktidarı kurtarma ve düzeni koruma manevralarını defalarca yaşamıştır. O nedenle halkların demokratik iradesine sahip çıkmak, katılımcı ve müzakereci bir demokrasi anlayışını geliştirmek büyük önem taşımaktadır. Türkiye halklarının gönlü rahat olsun, buradayız, hep birlikte değiştireceğiz; hep birlikte kazanacağız.

 

AA 

DAHA FAZLA HABER OKU