Feribotlar bozuldu, bin kişi bir haftadır adada mahsur

Yunanistan'ın Semadirek Adası'nda ulaşımı sağlayan feribotlar peş peşe arızalandı. 6 Ağustos’tan beri seferlerin yapılamadığı adada, aralarında Türklerin de bulunduğu bin kişi mahsur kaldı. Adada yiyecek sıkıntısı baş gösterdi

Fotoğraf: AA

Yunanistan'ın Semadirek Adası ve Dedeağaç arasında ulaşımı sağlayan yapan feribot, 6 Ağustos'ta motor arızası yaşadı.

Feribotun çalışmaması üzerine başka bölgeden iki gemi takviye olarak gönderildi. Ancak iki gemi de ilk seferlerinde arıza yapınca kullanılamadı.

Bu kez daha büyük bir gemi görevlendirildi. Dedeağaç'tan aldığı yaklaşık 560 yolcu ve 227 araçla Semadirek Adası'na ulaşan feribot, liman tesislerinin yetersiz olması nedeniyle adaya yanaşamayarak geri döndü.

Üst üste yaşanan aksilikler nedeniyle aralarında Türk turistlerinde bulunduğu yaklaşık bin kişi 6 Ağustos’tan beri Semadirek’te mahsur kaldı.  

Limanda bekliyorlar

Semadirek'te tatilleri biten binin üzerinde kişi evlerine dönmek için limanda bekleyişlerini sürdürüyor.

Dedeağaç Limanı'nda da günler öncesinden adadaki otellerde yelerini ayırtan ve gemi biletlerini alan çok sayıda turist, kendilerini adaya götürecek gemiyi bekliyor.

Semadirek Belediye Başkanı Thanasis Viças, Doğu Makedonya ve Trakya Eyalet Başkanlığı’nın desteğiyle, ihtiyacı olan ziyaretçilere ücretsiz yiyecek ve konaklama imkanı sağlandığını aktardı.

Yunan basını ise, adada yiyecek ve konaklama sıkıntısının baş gösterdiğini, olayın bölge turizminini olumsuz etkilediğini belirtti.

Gazeteler, Semadirek ve Dedeağaç limanlarında toplanan yolcularla görevliler arasında, zaman zaman gergin anlar yaşandığını yazdı.

Haberlerde, Denizcilik Bakanlığı’nın gemiler tamir edilinceye kadar, Ege adalarında sefer yapan başka bir gemiyi Dedağaç-Semadirek hattı için görevlendireceği bilgisi de yer aldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU