Mehmet Ali Şahin: Erdoğan olmasaydı Suriye'nin kuzeyinde çoktan terör devleti kurulmuş olurdu; ABD Türkiye'yi her zaman aldatmıştır

Cumhurbaşkanlı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Mehmet Ali Şahin, Ali Babacan'a mesaj göndererek, "Böyle bir yola tevessül etmemelerini diliyorum" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Mehmet Ali Şahin, parti kurma hazırlığında olan eski AK Partili Ali Babacan'ı kastederek, "Bir tanesi istifa etti. Çekildi partiden. Parti kurma çalışmaları içerisindeymiş. Böyle bir yola tevessül etmemelerini diliyorum, temenni ediyorum eski arkadaşlarımıza..." diye konuştu.

Şahin ayrıca, "İktidarda AK Parti olmasaydı, Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin yönetiminde olmasaydı, şimdi çoktan Suriye sınırında o terör devleti kurulmuş olacaktı" ifadelerini de kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Şahin, memleketi Karabük'te partisinin düzenlediği programında konuştu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"ABD Türkiye'yi her seferinde aldatmış, yarı yolda bırakmıştır"

Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge konusunda ABD ile yapılan mutabakata değinen Şahin, "Amerika Birleşik Devletleri Türkiye'yi her sefer aldatmış ve her seferinde yarı yolda bırakmıştır." dedi.

"Türkiye'nin Erdoğan'a her zamankinden daha çok ihtiyacı var"

AK Parti sayesinde Suriye'nin kuzeyinde YPG'nin devlet kuramadığını savunan Şahin, şunları söyledi:

İktidarda AK Parti olmasaydı, Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin yönetiminde olmasaydı, şimdi çoktan Suriye sınırında o terör devleti kurulmuş olacaktı.

Türkiye'nin AK Parti'ye, Recep Tayyip Erdoğan'a her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Bunu bildikleri için Tayyip Erdoğan'sız bir Türkiye istiyorlar. Çünkü onların her dediğini yapacak bir yönetici olsun istiyorlar.

Ülkemiz, tüm milli menfaatlerini korumak için cesur ve kararlı bir şekilde yoluna devam ediyor.


"Bir tanesi istifa etti, çalışmalar içindeymiş"

Şahin, parti kurma hazırlığındaki Ali Babacan'a isim vermeden mesaj gönderdi. Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı, şunları söyledi:

Tüm darbe girişimleri, Gezi eylemleri, ekonomik ambargoların tamamı AK Parti'nin önünü kesmek ve Tayyip Erdoğan'ı Türkiye yönetiminden uzaklaştırmak için ama hiçbirinde başarılı olamadılar. Yine olamayacaklar.

Hatta şimdi uzun yıllar partiyi kurarken birlikte hareket ettiğimiz, açıklamalarını gazetelerde okuduğumuz bazı arkadaşlarımız var. Bir tanesi istifa etti. Çekildi partiden. Parti kurma çalışmaları içerisindeymiş. Böyle bir yola tevessül etmemelerini diliyorum, temenni ediyorum eski arkadaşlarımıza...


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU