78 kişinin hayatını kaybettiği sitede "kolon kesme" şikayetine takipsizlik: Kontrole bile gidilmedi

Suç duyurusunda bulunan Avukat Coşkun Atılğan "Savcılığa suç duyurusunda bulunduk, üç kere kendim gittim, ifademize bile başvurulmadı" dedi

Fotoğraf: AA

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde yıkıma yol açan depremde Antakya’daki Farklı Yaşam Rende sitesinin dört blokundan ikisi yıkıldı. Yıkılan binalarda son belirlemelere göre 78 kişi yaşamını yitirirken 27 kişi enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Enkaz altında olduğu düşünülen en az 35 kişiye ise henüz ulaşılamadı. 

Cumhuriyet'ten Çağdaş Bayraktar'ın ahberine göre; iki bloku yıkılan sitede kolonların kesildiği ve bununla ilgili yapılan suç duyurusuna takipsizlik kararı verildiği ortaya çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Suç duyurusunda bulunan Avukat Coşkun Atılğan “Binanın altına daha kreş yapılmadan tüm kurumları uyardım, yanıt alamadım” dedi. Atılğan, Müteahhit Fevzi Yılmaz ile toprak sahibi Arif Sami Rende arasında kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapıldığını ve bu kapsamda sitenin 2’şer blok alacakları şekilde paylaştırıldığını söyledi. 

"İnsanlar göz göre göre ölüme gitti"

Avukat Atılğan şöyle devam etti:

Rende’de kalan blokların alt katındaki kolonların birçoğunun kesildiğini ve buraya kreş açılacağını öğrendik. Bunun üzerine Mayıs 2016’da Antakya Belediyesi’ne buraya ruhsat verilmemesi için başvuruda bulunduk, kontrole bile gidilmedi. Bloklardaki 144 aileyle konuştuk ve dedik, ‘O kadar çok kolon kesildi ki depreme bile gerek kalmadan binalar yıkılabilir’. Ailelerden de şikâyette bulunanlar oldu. Hatay Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve Hatay Valiliği’ne başvuruda bulunduk, oradan da ses çıkmadı. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk, üç kere kendim gittim, ifademize bile başvurulmadı. Uyardığımız o iki blok da yıkıldı. İnsanlar göz göre göre ölüme gitti.      

 

 

 

 

Cumhuriyet

DAHA FAZLA HABER OKU