Babacan'dan Bahçeli'ye: Ülke ne hâlde bilmeden oturduğunuz yerden ahkam kesmeyin

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan paylaşımında "Sizin adım atmadığınız hem de vekili olduğunuz memleketiniz Osmaniye’nin hâlini gördüm" ifadesine yer verdi

Fotoğraflar: Twitter

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye tepki gösterdi. Babacan "Tek bir afet bölgesini görmeden, tek bir depremzedenin halini bilmeden ahkam kesiyor!" dedi.

MHP lideri Bahçeli bugün partisinin gup toplantısında yaptığı açıklamada bölgede yaşananları eleştirenler için "Kanı bozuk" ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

MHP lideri, depremin ardından sadece grup toplantısında konuşmuş olması ve başka bir açıklama yapmış olmamasına yönelik eleştirilere de tepki göstererek "Deprem bölgesine gitmek için uygun zamanı bekledim. MHP nerede diye soranları ciddiye alıp cevap verecek değilim" dedi. 

"Oturduğunuz yerden ahkam kesmeyin"

Ali Babacan, Bahçeli'nin bu ifadelerinin ardından sosyal medyada yaptığı açıklamada "Devlet Bahçeli'nin 'Devlet Bey Konağı' depremzedelere kapılarını hiç açmadı" başlıklı bir haberi alıntılayarak şunları kaydetti:

Tek bir afet bölgesini görmeden, tek bir depremzedenin halini bilmeden ahkam kesiyor! 

Ben kendisine söyleyeyim: Sayın Bahçeli, Osmaniye’deki konutunuzun tam karşısında yıkılan enkazın sakinlerine konutunuzun tuvaletine kullanım izni verilmemiş, siz neden bahsediyorsunuz?

Ben gittim. Sizin adım atmadığınız hem de vekili olduğunuz memleketiniz Osmaniye’nin hâlini gördüm. Adıyaman’ı, Kahramanmaraş’ı, Hatay’ı, Adana’yı gördüm. Kurtulan vatandaşlarımızı dinledim. 

Masal anlatmayın, ülke ne hâlde bilmeden oturduğunuz yerden ahkam kesmeyin.    

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU