IKB Başkanı Barzani Gaziantep'i ziyaret etti

Neçirvan Barzani "Bu az imkanlarımızla Türkiye milletine ve devletine kendi vefamızı sunmaya çalıştık. İnşallah bu kötü günler ve şartlar geride kalacaktır bundan eminim" diye konuştu

Irak Kürdistan Bölgesi (IKB) Başkanı Neçirvan Barzani, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'te incelemelerde bulundu.

Barzani, Gaziantep'te AFAD İl Müdürlüğü'nde kurulan kriz merkezine geçerek burada yetkililerden son durum ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Barzani, Türkiye halkının acısını paylaşmak için geldiklerini belirterek, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Kendilerinin zor gününde Türkiye'nin hep yanlarında olduğunu ve destek verdiğini aktaran Barzani, Türkiye'de yaşanan bu acıyı kendilerinin de derinden hissettiğini ve bazı yerlerdeki etkinlik ve düğünlerin durdurulduğunu söyledi.

Barzani, deprem sonrası imkanları ölçüsünde ellerinden gelen desteği verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini aktararak, "Bu az imkanlarımızla Türkiye milletine ve devletine kendi vefamızı sunmaya çalıştık. İnşallah bu kötü günler ve şartlar geride kalacaktır bundan eminim. Türkiye hükümeti ciddi bir şekilde bu sorunun üzerinde duruyor. Türkiye büyük bir ülke, büyük bir gayretle bu sıkıntının üstesinden geleceğine inanıyorum" dedi.

Barzani, yardımlarla katkıda bulunan ve çalışmalara destek veren herkese teşekkür etti.

Barzani daha sonra Nurdağı ilçesinede bir ziyarette bulundu. Barzani'yi eski Bakanlardan Mehdi Eker karşıladı. Eker Rudaw telvizyonuna yaptığı açıklamada "Bu zor günlerde kardeşlerimiz, dostlarımızı yanımızda görmekten çok memnun olduk. Teşekkür ediyoruz. Başkan Erdoğan da teşekkür etti" dedi

 

AA, Rudaw

DAHA FAZLA HABER OKU