Hatay Havalimanı tartışması devam ediyor... Mansur Yavaş: Orada İGA’nın makinesi yoktu

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, Hatay Havalimanı'nın kendileri tarafından temizlendiğini hatırlatarak, “Büyükşehir belediyesinin, oradaki arkadaşların emeğini yok saymak çok yanlış” diye konuştu

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem, 6 Şubat sabahı 10 ilde yaklaşık 13,5 milyon kişinin yaşadığı bölgeyi etkiledi. Açıklanan son resmi verilere göre, 31 bin 643 kişinin yaşamını yitirdi.

Depremin ilk günü Hatay Havalimanı'nın kullanılamaz hale geldiğini gösteren fotoğraflar sosyal medyaya yansımıştı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, havalimanının onarımıyla ilgili çalışmalara katılırken Mansur Yavaş'ın paylaşımını alıntılayan Kılıçdaroğlu, "Havalimanını onarıyoruz" demişti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise Kılıçdaroğlu'nu heef alarak "Ankara Büyükşehir Belediyesine ait araçlar moloz toplamak için havalimanına yönlendirilmiştir. Provokasyon için paylaşım yapan 'bilgisiz' Kılıçdaroğlu'nu kale almayınız" ifadelerini kullanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Orada İGA’nın makinesi yoktu"

Fatih Portakal'a konuşan Mansur Yavaş "Benim attığım tweet'te 'Molozları kaldırıyoruz' diyoruz. Eğer bize yapın deselerdi onu da yapardık" dedi

Yavaş konuyla ilgili şunları kaydetti:

Orada iş makinesi yok. Aksi takdirde bizi görevlendirmezlerdi. Bizim arkadaşlarımıza hafriyatı temizleyin, oradan kaldırın diyorlar. Hafriyatı temizlemek için bizim kamyonlarımız gidiyor. Orada İGA’nın makinesi yoktu, bir tane belediyenin kırıcısı vardı.

Biz orayı temizlediğimize dair bir tweet attık. Mesele şurada: İnsanların kafasında ‘Hatay Havalimanı neden onarılmıyor’ var. Biz üçüncü gün hafriyat kaldırmaya başladık. Oysa, benim kişisel kanaattim, sabah deprem olduğu vakit bu tespit edilir edilmez hafriyatın temizlenmesi ve iki gün içinde havalimanının kullanılabilir hale getirilmesi lazımdı.

Bizim attığımız tweet’te molozları kaldırıyoruz diyoruz. Eğer bize yapın (havalimanını onarın) deselerdi onu da yapardık. Sonra İGA, Hatay Havalimanı’nı hazırlıyoruz diye tweet attı ve bizim belediyenin logoları yok. Görünmeyecek şekilde uzaktan çekiyorlar. Ayıp şeyler. Bizim kamyonlarımız orada. Mahzur mu var belediyenin temizlemesinde?

Dolayısıyla İGA’nın tweetinden sonra olay patladı. Çünkü bizim orada iş makinelerimiz amblemleri var. Ne olurdu yani büyükşehir enkazı kaldırıyor biz de orayı yapacağız demek varken böyle bir ortamda bile büyükşehir belediyesinin, oradaki arkadaşların emeğini yok saymak çok yanlış.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU