Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kurbanı Batı Afrika ülkesi Togo'da kesildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Diyanet Vakfı’na vekaletini verdiği kurban Batı Afrika ülkesi Togo'da kesilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Diyanet Vakfı’na (TDV) vekalet verdiği hissenin de yer aldığı kurbanlar Toga’da kesildi.

TDV’den yapılan açıklamada, Erdoğan'ın Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş vasıtasıyla vekalet verdiği hissenin de yer aldığı kurbanların kesiminin, vakıf gönüllüsü ve çalışanlarının kontrolünde yapıldığı belirtildi.  

"Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla 149 ülkede vekalet yoluyla kurban kesim çalışmaları yapıldığı belirtilen açıklamada, Batı Afrika ülkesi Togo'da 2 bin 100 büyükbaş kurban kesildiği ifade edildi.

TDV gönüllüsü ve oyuncu Reha Beyoğlu'nun, vekaletleri okumasının ardından kesilen kurbanlar, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. TDV gönüllüsü Beyoğlu şunları söyledi:

Bizlere vekalet veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve tüm hayırseverlerimizin kurbanlarını İslami usullere göre büyük bir titizlikle kestik. Kesilen kurbanları mazlum ve mağdurların hamisi milletimizin yolunu gözleyen ailelere ulaştırıyoruz.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU