KKTC'li Bakan Çavuşoğlu: 35 kişilik kafilemizden henüz kimseye ulaşamadık, çalışmaları sürdürüyoruz

Kahramanmaraş ve Gaziantep merkezli depremde yıkılan ve içerisinde spor müsabakaları için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) gelen öğrencilerin de bulunduğu Adıyaman'daki İsias Otel'in enkazında çalışmalar devam ediyor.

Eğitim gezisi için gittikleri Adıyaman'da deprem nedeniyle çöken otelin enkazında kalan öğrencilerin kurtarılması için KKTC'den gelen ekipler de çalışmalara katılıyor.
 

İsias Otel.jpg
Kuzey Kıbrıs'tan Adıyaman'a gelen ekipler, enkaz arama-kurtama çalışmalarını sürdürüyor / Fotoğraf: Ömer Faruk Özbil

 

Deprem bölgesi Adıyaman'da bulunan KKTC Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Independent Türkçe'ye açıklamada bulunarak, son durum hakkında bilgi verdi.

Spor müsabakası için Adıyaman'a gelen Gazimağusa Türk Maarif Koleji öğrencileri velileriyle birlikte İsias Otel'de depreme yakalandı.
 

İsias Otel (4).jpg
İsias Otel enkazında KKTC'li 39 öğrenci bulunuyor / Fotoğraf: Ömer Faruk Özbil

 

Kıbrıslı Türk kafileye henüz ulaşılamadı

Otel enkazında 39 kişinin bulunduğunu söyleyen Bakan Çavuşoğlu, 1 öğretmen 3 veli olmak üzere toplam 4 kişinin AFAD ve diğer gönüllü ekipler tarafından kurtarıldığını aktardı.
 

İsias Otel (1).jpg
KKTC Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu / Fotoğraf: Ömer Faruk Özbil

 

Türkiye'deki ekiplerin desteğiyle KKTC yardım ekiplerinin de enkaz alanına geldiğini belirten Çavuşoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti devleti yetkililerinin destekleriyle araç gereçlerimizi sağladık. Ve buradaki yetkililerin görevlendirdiği gönüllülerle birlikte büyük bir mücadele veriyoruz" dedi.
 

İsias Otel (2).jpg
Fotoğraf: Ömer Faruk Özbil​​​​​​​

 

Şu ana dek yapılan arama-kurtarma çalışmalarında 15 kişinin İsias Otel enkazından, 6 kişinin de otelin yan tarafındaki enkazdan çıkarıldığı bilgisini paylaşan Çavuşoğlu, "Bu enkazdan çıkarttığımız 15 kişinin 1'i sağ 14'ü ise maalesef kaybettiğimiz yurttaşlarımızdır" diye konuştu.

35 kişilik KKTC kafilesinden henüz daha kimseye ulaşılamadığını belirten Bakan Nazım Çavuşoğlu, "Büyük üzüntü içerisindeyiz. Arama-kurtarma çalışmalarını sürdürüyoruz. Ve inşallah ulaşmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU