Milli Gazete yazarı: Kim bilir neler duyacağız?

“Tamam, bir şeyler söylemek zorundalar ama söylerken biraz ölçülü olsalar bari! Akıllarına gelen her şeyi ulu orta söylemeseler”

Fotoğraf: AA

Milli Gazete yazarlarından Zeki Ceyhan, isim vermeden Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin “Türk Lirası'nı değerli hale getirirseniz sanayi yavaşlar, işsizlik olur. Türk Lirası’nı çok değersiz hale getirirseniz ise bunun tam tersi olur" şeklindeki ifadelerine tepki gösterdi. Ceyhan, “Tamam, bir şeyler söylemek zorundalar ama söylerken biraz ölçülü olsalar bari! Akıllarına gelen her şeyi ulu orta söylemeseler” ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zeki Ceyhan’ın bugünkü köşe yazısı şöyle:

İktidar sözcülerinin ağzından neler duyuyoruz neler! Ve de duyduklarımız karşısında “Kim bilir daha neler duyacağız böyle” diyerek hayretlere düşüyoruz!

İktidar sözcülerinin yeni iddiaları Türk Lirası’nın değer kazanması halinde sanayinin yavaşlaması ve işsizliğin artması! Bunu duyduğumuz zaman “Aman Allah’ım” diyoruz. Ama iktidar sözcüleri sadece bunu iddia etmekle kalmıyor ve başka iddialarda da bulunuyorlar. “Türk Lirası değerlenirse ithalat artar” diyorlar.

Yahu el insaf! Türk Lirası değersiz diye ithalat yavaşladı mı? İhracatımız ile ithalatımız arasındaki fark niye büyüyüp duruyor? İktidar sözcülerinin bu iddiası doğru olsa ithalatımızın ihracatımıza yakın olması gerekir!

Ama ne gezer! Açık giderek büyüyor. Bu arkadaşların derdini anlıyoruz. Türk Lirası’nın değerini bir türlü koruyamadıkları için şimdi sanki bu değersizleştirmeyi bilerek yapıyorlarmış havasını estirmeye çalışıyorlar. İnsanların mantıklarını amuda kaldırmaya çabalıyorlar. Neymiş efendim paramız değerlenirse sanayileşme dururmuş! Bütün gelişmiş ülkelerin parası bizim paramızsa göre kat kat değerli! Hangisinde sanayi durmuş?

Yine paramız değerlenirse sanayi duracağı için işsizlik artarmış! Parası bizim paramızdan değerli olan ülkelerin hangisinde işsiz sayısı bizim ülkemizdeki işsiz sayısından fazla? Tamam, bir şeyler söylemek zorundalar ama söylerken biraz ölçülü olsalar bari! Akıllarına gelen her şeyi ulu orta söylemeseler. Keşke böyle bir şeyi yani Türk Lirası’nı değersizleştirmeyi bilerek yapıyor olsalardı! O zaman söylenenlerin bir kıymet-i harbiyesi olurdu! Şimdi söylenenler ise millete “kim bilir daha neler duyacağız böyle” dedirtmekten başka bir işe yaramıyor.

 

Milli Gazete

DAHA FAZLA HABER OKU