Kılıçdaroğlu: Elektrikten başladık, iktidar olduğumuzda kırsalda çalışan gençlerin ve kadınların SGK primlerini de biz ödeyeceğiz

CHP lideri Kılıçdaroğlu "Elektrik üretmek için doğalgaz alıyorsunuz karşılığında dolar ödüyorsunuz, akaryakıt alıyorsunuz dolar ödüyorsunuz, kömür alıyorsunuz dolar ödüyorsunuz. Dolar lobilerine, kömür lobilerine teslim olmuşlar" diye konuştu

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi ziyarette bulunmak üzere gittiği Denizli'de Bozkurt Belediyesi Güneş Enerjisi Santrali açılışına katıldı.

Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada Şanlıurfa ziyareti sırasında güneş enerjisi ile çiftçiye elektriği ücretsiz şekilde verebileceklerini söylediğini hatırlattı.

"Dolar lobilerine, kömür lobilerine teslim olmuşlar"

Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şanlıurfa'ya gittiğimde çiftçilerin en çok şikayet ettiği konu elektrik fiyatlarıydı. Bereketli bir ova, bir Türkiye. Ya bizim çiftçi niye elektriği bu kadar pahalıya alır? Hadi gübreyi, ilacı, mazotu anladık dışarıdan geliyor. Allah'ın güneşi bedava... Oturduk bir hesap yaptık ve gördük ki eğer sağlıklı ve düzenli bir yatırım yapabilirsek çiftçimize elektriği bedava verebiliriz. Şanlıurfa'ya gittiğim zaman bunu açıkladım. 'Yerel yönetimlerde belediye başkanlığını bize verin bütün çiftçilerin tamamına elektriği ücretsiz vereceğiz' dedim. Daha sonra Erdoğan'ı da izlediniz. 'Elinden tutan mı var?' dedi. Elimden tutan yok ama engel çıkaran var. Ama herkes şunu bilsin Kılıçdaroğlu yani Bay Kemal şikayet etmez. Onun görevi bütün engelleri aşıp amaca ulaşmak.

Engellerin çıkarıldığını biliyorum. Panel verilmez mi? O bile satılmak istenmedi. Bütün engeller aşılarak sorun çözüldü. Şimdi Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız da yapıyor. Erdoğan'ın unuttuğu bir şey var. Erdoğan, Bay Kemal'in hesap uzmanı olduğunu bilmiyor. Elektrik üretmek için doğalgaz alıyorsunuz karşılığında dolar ödüyorsunuz, akaryakıt alıyorsunuz dolar ödüyorsunuz, kömür alıyorsunuz dolar ödüyorsunuz. Dolar lobilerine, kömür lobilerine teslim olmuşlar.

"Her şeyi noktasına kadar çalışarak bunu hayata geçirdik"

CHP lideri Kılıçdaroğlu iktidar olduğuklarında kırsalda çalışan gençlerin ve kadınların SGK primlerini de devletin karşılayacağını ifade etti. Kılıçdaroğlu "Onlar çalışacaklar ve yeri zamanı gelince emekli olacaklar" dedi.

Cumhuriyetin ikinci yüzyılında enerji politikaları diye bir çalışma yaptıklarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Biz elektriği çiftçiye bedava vereceğiz derken oturup da akşam yatıp sabah kalkıp elektriği hadi bedava verelim diye bir cümle kurmak istemedik. Her şeyi çalışarak, her şeyi incesine, noktasına kadar çalışarak bunu hayata geçirdik" dedi.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU