MHP'de Sinan Ateş istifaları: Partimize karşı herhangi bir sorumluluğunuzun ve manevi bir bağınızın kalmadığını dikkatinize sunuyorum

MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, istifa edenlere "Bu tercihle yelken açtığınız yeni siyasi hayatınızda başarılar diliyor, partimize karşı herhangi bir sorumluluğunuzun ve manevi bir bağınızın kalmadığını dikkatinize sunuyorum" mesajı gönderdi

Fotoğraf: Sosyal medya

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in, Ankara’da uğradığı silahlı saldırıda öldürülmesinin ardından çok sayıda MHP’linin partiden istifa ettiği ifade edildi.

MHP Ankara İl Başkanlığı’nın Ateş’in öldürülmesinin ardından, partiden ayrılmak isteyenlerin üyeliklerini gönderdiği mesajla düşürdüğü ortaya çıktı. İl Başkanı Turgay Baştuğ, mesajında “Bu tercihle yelken açtığınız yeni siyasi hayatınızda başarılar diliyorum” dedi.

T24’ten Eray Görgülü’nün haberine göre; Ateş’in öldürülmesinin ardından MHP Genel Merkezi’ne tepki gösteren partililer üyelikten ayrılmak için e-devletten başvuruda bulunmaya başladı. Başvurulara MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ’dan gelen mesajla karşılık verildi.

Mesajda şu ifadelere yer verildi:

E-Devlet üzerinden yapmış olduğunuz ‘Siyasi Parti Üyelik Sonlandırma’ işleminiz neticesinde Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğiniz son bulmuştur. Bu tercihle yelken açtığınız yeni siyasi hayatınızda başarılar diliyor, partimize karşı herhangi bir sorumluluğunuzun ve manevi bir bağınızın kalmadığını dikkatinize sunuyorum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Baştuğ tehditten yargılanıyor

Öte yandan Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Baştuğ'un Baştuğ’un Ankara 33. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, tehdit suçundan, 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığını belirtti.

Alparslan Türkeş’in eşi Seval ve oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş tarafından kurulan Alparslan Türkeş Vakfı’nın 25 Kasım 2021’de düzenlediği Başbuğ anmasına yapılan saldırıyı hatırlatan Saymaz, şunları kaydetti:

Baştuğ, etkinliğin iptali için tehdit savurdu. Ancak engelleyemedi. Böyle olunca… Beraberindeki 50’yi aşkın MHP’li ile birlikte etkinliği basarak, polisin gözleri önünde katılımcılara saldırdı. İddiaya göre salona silahla giren 43 yaşındaki Baştuğ, dedesi yaşındaki eski milletvekili Salih Dilek’i yumrukladı. Yine eski milletvekillerinden Mahmut Öztürk, Ali Uzunırmak ve Şevket Bülent Yahnici tartaklandı. O gün etkinlik mecburen iptal edildi.

Baştuğ, durdurulamadı. Bu kez 3 Aralık’ta… Alparslan Türkeş Vakfı’nın binasını bastı. İçerideki yaşlı Ülkücüleri tehdit etti. Şöyle dedi; ‘Sizi uyarmaya geldim. Ya adam gibi çalışma yürütürsünüz ya da nefesimiz ensenizde olacak. Bundan sonra uyarmayacağım.’ Baştuğ’a bu tehditten Ankara 33. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. İddianamede, Baştuğ’un ‘Türkeş adına bizim haricimizde kimse anma yapamaz. Hesabını soracağım’ dediği savunuluyor. Oysa MHP’nin yayınladığı video kaydında, ‘Nefesimiz ensenizde’ sözleri apaçık işitiliyor. Savcı, tehditleri iddianamesine almamış görünüyor.

Hoş, bu kadarına da şükür! Hiç değilse dava var. Türkeş anmasına yapılan saldırının onlarca görüntüsü olduğu, Baştuğ ve diğer saldırganlar görüldüğü halde soruşturma ilerlemedi. Bir mağdurun ifadesi alınmadı. Bu şaşırtıcı mı? Değil. Çünkü Alparslan Yılmaz’ın dört yıl önce uğradığı saldırıya bile hala dava açılmadı.

 

 

T24, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU