Buğra Kavuncu: 31 Mart ve 23 Haziran, 2023 seçimlerinin müjdecisidir

Kavuncu, 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinin Türk siyasi tarihi için bir dönüm noktası olduğunu vurguladı

Fotoğraf: ANKA

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, “31 Mart ve 23 Haziran seçimleri, Türk siyasi tarihi için bir dönüm noktası olmuştur. Yıllar geçtikçe önemi çok daha fazla anlaşılacak ve hissedilecektir. Bu seçim sonuçları, aynı zamanda 2023 genel seçimlerinin de müjdecisidir. Kazanılacak zaferin kapısını aralayan seçimlerdir” dedi.

Kavuncu, İYİ Parti İstanbul İl Kongresi’nde konuştu. Kavuncu, İstanbul İl Başkanlığı’na yeniden aday olmadığı kongrede, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e, parti teşkilatlarına ve üyelerine teşekkür etti.

Kavuncu, özetle şöyle konuştu:

4 yıl 3 aylık uzun bir dönemin sonu, bugün İstanbul İl Başkanlığı’mız için ama aynı zamanda yeni bir dönemin de başlangıcı. Kendim ve yol arkadaşlarım için çok anlamlı, manevi değeri çok yüksek, zorlu, ama dolu dolu bir 4 yıl 3 ay. Sizlere bu süre zarfında gerçekleştirdiğimiz çalışmaları, yaşadıklarımızı, gördüklerimizi, yaptıklarımızı veya yapamadıklarımızı anlatmayacağım. Bu dönemi ürettiklerimizle, yapılanlarla anlamlı ve değerli hale getirenlere sadece teşekkür etmek istiyorum. Zira ortada bir başarı varsa bu, emek veren binlerce teşkilat mensubumuz sayesindedir. İstanbul il teşkilatı, verilen her vazifeyi gerçekleştirerek, konulan her hedefe ulaşarak yeterliliğini ortaya koymuştur. 31 Mart ve 23 Haziran seçimleri, Türk siyasi tarihi için bir dönüm noktası olmuştur. Yıllar geçtikçe önemi çok daha fazla anlaşılacak ve hissedilecektir. Bu seçim sonuçları, aynı zamanda 2023 genel seçimlerinin de müjdecisidir. Kazanılacak zaferin kapısını aralayan seçimlerdir. Bu seçimlerde sandık güvenliğinde görev alarak atı alanın Üsküdar’ı geçemeyeceğini gösteren, seçmenin oyuna ve dolayısıyla halkın iradesine sahip çıkan tüm teşkilat mensuplarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

“İmamoğlu, olağanüstü bir kampanya performansı sergiledi”

2019 seçimlerinin Millet İttifakı’nın bir başarısı olduğunu vurgulayan Kavuncu, “Millet İttifakı’na onay verilmiş, birlikteliği takdir etmiş ve bunu 805 bin farkla tescillemiştir. Seçmenin Millet İttifakı’nı onaylaması ve takdir etmesinde, İBB Başkanı’mız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun payı büyüktür. Sayın İmamoğlu, Millet İttifakı adayı olduğunu hissettirecek bir duruşla seçim döneminde olağanüstü bir kampanya performansı sergilemiştir” dedi.

Kavuncu şunları kaydetti:

İlk görüşmemiz, sanırım 2018 Aralık sonu ya da 2019 Ocak başıydı. Elindeki anketleri paylaştı ve rakibinden gerideydi. Ancak azimle ve doğru bir metotla, ittifak ruhuna uygun bir şekilde koordineli çalışmayla sonuç elde edildi. Kendisine bu günlerde yapılan hukuksuzluğa ki bu aslında bizlere yapılan bir hukuksuzluk ve bizim irademize vurulmaya çalışılan bir prangadır, bu konuda hiçbir zaman yalnız olmayacağını, dün olduğu gibi yarın da desteğimizin kendisiyle, ama kendisinden çok ülkemizdeki demokrasi ve millet iradesinin muhafazası için her daim devam edeceğini belirtmek isterim. Genel Başkan’ımızın da söylediği gibi; sizi verirsek, Ankara’yı, Antalya’yı, Türkiye’yi vermiş olacağız.

39 ilçede, 963 mahallede yüz binlerce vatandaşımızla görüşerek, her kesimden insana dokunan, halkın önceliklerini tespit eden, talepleri alıp bunları büyük bir titizlikle takip eden, tüm bu çalışmaları yaparken yine teşkilatımızın kendisinin geliştirdiği dijital yazılımı kullanan, ‘Anlat İstanbul’ ve ‘İki Yaka İstanbul’ projelerini hayata geçiren teşkilatımıza, ‘Anlat İstanbul’ projesi kapsamında bizlere destek olan milletvekillerimiz, GİK ve kurucular kuruluna teşekkürlerimi sunuyorum. Bu çalışmalarla İstanbul’un ana meselelerinin ekonomi, sığınmacı ve kayıt dışı göç, eğitim ve uyuşturucu olduğu tespit edilmiş gereksiz yere, suni yaratılan gündemden kopulmuştur. Ayrıca İstanbul’da sayıları milyonu bulan insana dokunulmuş, İYİ Parti’nin varlığı doğrudan hissettirilmiştir.

 

ANKA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU