Buldan: Toplum ne bu adaletsizlik düzenine ne de restorasyonculara mahkumdur

HDP Eş Genel Başkanı Buldan "Andolsun ki sizi göndereceğiz, sizi HDP gönderecek. Sizin bıraktığınız enkazı kötünün iyisine bırakmaya niyetimiz olmadığımızı, olmayacağını ifade etmek istiyorum" dedi

Fotoğraf: AA

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararının onandığını hatırlatan Buldan "Hukuksuz kararın uygun bulunduğu bu hukuku daha doğrusu bu hukuksuzluğu biz kadınlar iyi biliyoruz. Bu hukuk kadınların değil erkek düzenin hukukudur. Bu nedenle de bu karar kadınlar nezdinde yok hükmündedir. İstanbul Sözleşmesi’nden asla vazgeçmeyeceğiz; yeniden uygulanması için mücadelemizden bir an bile geri durmayacağız. İstanbul’u nasıl kazandıysak İstanbul Sözleşmesini de bir kez daha kazanacağız" diye konuştu.
 

"HDP, aday tartışmalarını kişilerden çok demokratik zemine çekmeyi kendisine yol edindi"

Buldan konuşmasının devamında şunları kaydetti:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir kadın partisi olan HDP biliyor ki Türkiye’yi faşizme dayanan tek adam rejiminin karanlığından çıkaracak güç, kadın gücüdür. Bu güce dayanıyoruz ve biz bu güce yürekten inanıyoruz! 2023 yılı biz kadınların olacak.

HDP, iktidarın sıkıştırma politikasına karşı muhalefet alanını büyüttü. Aday tartışmalarını kişilerden çok demokratik zemine çekmeyi, ittifaklarını büyütmeyi ve genişletmeyi kendisine yol edindi, iki egemen kutup arasında sıkışan tüm kesimlere umut olmayı başardı.

DBP'ye yönelik tutuklamaların Kürt halkının demokratik siyasetteki kararlılığını ve geleceği belirleme gücünü kırma amaçlı olduğunu biliyoruz. Kürtlerin dâhil olmadığı bir denklemi bu ülkede asla hayata geçiremeyeceksiniz.

"Grevdeki tüm işçileri ve direnişlerini selamlıyorum"

Açıklamalarında ekonomik krize de değinen Buldan "1 Ocak’la birlikte vergilere yüzde 122 zam getirildi. Asgari ücretliye sermaye ve devletin cebinden yüzde 54 zam yapılırken, vatandaşın cebinden toplayacakları vergiye ise yüzde 122 zam yaptılar. İşte AKP-MHP sömürü düzeninin gerçek yüzü budur" dedi.

Buldan şöyle devam etti:

EYT’liler mücadele ederek kazandı. Grevdeki Beka-ert işçileri grev haklarını kullandı ve kazandı. Kocaeli’nde hakları için grevde olan Karton-san işçileri yeni yıla grevle girdi. Eminim ki onlar da kazanacak. Grevdeki tüm işçileri ve direnişlerini selamlıyorum.

"Üçüncü yolu temsil eden partimiz alternatifin, umudun adıdır"

Yaklaşan seçime hazır olduklarını kaydeden Buldan "O günün gelmesini iple çekiyoruz. Andolsun ki sizi göndereceğiz, sizi HDP gönderecek. Sizin bıraktığınız enkazı kötünün iyisine bırakmaya niyetimiz olmadığımızı, olmayacağını ifade etmek istiyorum. Toplum ne bu adaletsizlik düzenine ne de restorasyonculara mecbur ve mahkumdur. Üçüncü yolu temsil eden partimiz alternatifin, umudun adıdır. Bu umudu bundan sonra Emek ve Özgürlük İttifakı ile Türk ve Kürt halklarının kardeşliği üzerinden ama aynı zamanda Kürt ittifakı ile büyütmeye; halklara, kadınlara, gençlere, inanç gruplarına, emekçilere, her kesimden ötekileştirilenlere ses olmaya, mücadele çatısı olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU