Finale bir adım kala: İlk finalist Hırvatistan mı Arjantin mi olacak?

Favorilerden Brezilya'yı turnuva dışına iten Hırvatistan ile Messi'nin forma giydiği Arjantin, 2022 Dünya Kupası'nda ilk finalist olabilmek için karşılaşıyor. Metin Tekin, dev eşleşmeyi Independent Türkçe'ye değerlendirdi

Katar'da gerçekleştirilen 2022 Dünya Kupası'nda sona yaklaşılıyor.

Turnuvanın yarı final ilk ayağı, 13 Aralık'ta Hırvatistan ile Arjantin'i karşı karşıya getirecek.

Lusail Stadı'nda saat 22.00'de başlayacak müsabakayı İtalyan hakem Daniele Orsato yönetecek.

Müsabakayı kazanacak ekip Dünya Kupası'nın ilk finalisti olacak. Elenen taraf ise Fas-Fransa eşleşmesinin kaybedeniyle 3'üncülük müsabakasına çıkacak.

"İşin büyüsü de keyfi de orada, bilinmezliği futbolun en büyük güzelliği"

Eski milli futbolcu, teknik direktör ve spor yorumcusu Metin Tekin, Hırvatistan-Arjantin müsabakasını Independent Türkçe için değerlendirdi.

Dev müsabakanın sürprizlere açık olduğunu ve önceden tahmin yürütmenin zor olacağını düşünen Tekin, "İşin büyüsü de keyfi de orada. Hakikaten bilinmezliği futbolun en büyük güzelliği" dedi.

 

Metin Tekin-Twitter.jpg
Metin Tekin / Fotoğraf: Twitter

 

"Messisporluyum, Arjantin'in kazanmasını istiyorum ve öyle de olacağını umuyorum"

Yarı finalde Lionel Messi nedeniyle Arjantin'i desteklediğini belirten Tekin, "Ben biraz Messisporluyum. Burada tahminimden çok temennimi söylemek durumundayım. Açıkçası Arjantin'in kazanmasını istiyorum ve öyle de olacağını umuyorum" diye konuştu.

"Hırvatistan dezavantajı yaşlı kadrosu ancak deneyim en büyük avantajları olacak"

Çeyrek finalde Brezilya'yı mağlup ederek önemli bir galibiyete imza atan Hırvatistan'ın avantaj ve dezavantajlarını yorumlayan Tekin, şu ifadeleri kullandı:

Hırvatistan'ın dezavantajı yaşlı kadro oluşu. Turnuvanın sonuna doğru bundan etkilenebileceklerini düşünüyorum. Avantajları da aynı şekilde deneyimleri olacaktır. Bu hem avantaj hem de dezavantaj. Oyun aklı olarak deneyimleri, fiziksel olarak da yaş ortalamasının yüksek olması."

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Arjantin tek artısı Messi, bu çok net"

Arjantin cephesinin ise en büyük artısının turnuvada 4 golü bulunan Messi olduğunu dile getiren Tekin, "Arjantin tek artısı var Messi. Bu çok net. Arjantin'in başka bir artısını görmedim” yorumunu yaptı.

Hollanda maçının en çok konuşulan isimlerinden olan Messi'nin üzerinde ekstra bir baskı olmayacağını düşünen Tekin, sözlerini şöyle noktaladı:

Messi'nin üzerinde yıllardır baskı var. Baskı çok olmasa da yine de olacaktır. Ama önemli bir kısmını üzerinden attığını düşünüyorum. Yarı finali görmesi, bu baskının azalması demektir.

 

 

Messi, eksik kupayı tamamlamak istiyor

Turnuvanın bir diğer favori ekibi Arjantin, kaptan Lionel Messi liderliğinde ilerleyişini sürdürüyor.

Dünya Kupası'na Suudi Arabistan yenilgisiyle şok bir başlangıç yapan Tangocular, sonrasında karşılaştığı Meksika ve Polonya'yı 2-0'lık skorlarla mağlup ederek grubu lider bitirdi.

Son 16 turunda Avustralya'yı mağlup eden Lionel Scaloni'nin öğrencileri, çeyrek finalde karşılaştığı Hollanda'yı penaltı vuruşları sonrası mağlup ederek ismini son 4 takım arasına yazdırdı.

Arjantin'in Hırvatistan karşısındaki en önemli silahı şüphesiz futbol tarihinin en büyükleri arasına ismini yazdıran ve turnuvada 4 gol üreten Lionel Messi olacak.

Messi'nin en büyük hedefi ise kariyerinin tek eksik kupası olan Dünya Kupası'nı da apoletine eklemek.

 

 

Brezilya'yı saf dışı bırakan Hırvatistan'da hedef final

Turnuvada F Grubu'nda Belçika, Kanada ve Fas ile mücadele eden Hırvatistan, Fas ve Belçika ile golsüz berabere kalırken, Kanada'yı 4-1 mağlup ederek 2. sırada yer aldı ve son 16 turuna yükseldi.

Son 16 turunda Japonya ile karşılaşan Zlatko Dalic'in öğrencileri, normal süresi 1-1 biten müsabakada rakibini penaltı atışları sonunda (3-1) eleyerek çeyrek finalde Brezilya'nın rakibi oldu.

Dünya Kupası'nın favorilerinden Brezilya ile bu turda karşılaşan Hırvatistan, bir kez daha rakibini penaltı vuruşları sonrası saf dışı bırakarak adını yarı finale yazdırdı.

Hırvatistan'ın turnuvadaki en golcü ismi 2 gol kaydeden Andrej Kramaric olurken, Ivan Perisic, Marco Livaja, Bruno Petkovic ve Lovro Majer takımlarına 1'er gollük katkı sundu.

Hırvatistan'ın Arjantin karşısındaki en önemli silahı ise Luka Modric olarak ön plana çıkıyor.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU