Cemil Çiçek: Tarikatların para kaynakları denetlenmeli

"Bu paralar nerden geliyor, nereye harcanıyor?"

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Cemil Çiçek, birçok tarikatın kayıtdışı olduğunu söyleyerek, bunların denetlenmesi gerektiğini söyledi.

Eski TBMM Başkanı ve Adalet Bakanı ve Cemil Çiçek, İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, kızı H.K.G. altı yaşında 'evlilik' adı altında cinsel istismara maruz bırakmasına dair açıklamada bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Halk TV yazarı İsmail Saymaz'a konuşan Çiçek, söz konusu vakfa benzer yapıların önemli bir kısmının kayıt dışı olduğunu belirterek, “Para kaynaklarının denetlenmesi lazım. Bu paralar nerden geliyor, nereye harcanıyor?” dedi.

1950’de çok partili hayata geçildiği andan itibaren kayıt dışı din ve kayıt dışı siyasetin iç içe girdiğini söyleyen Çiçek, denetimin Diyanet İşleri Başkanlığı’n sorumluluğunda olması gerektiğini savundu.

Gümüşeli tarafından altı yaşında kızının evlendirmesine dair görülecek dava ile ilgili konuşan Çiçek, “Doğru olanı yargı yapmalı. Yargıyı doğru yapacak bir ortama hazırlamamız lazım. Değilse yargı da savrulur. Belki en tehlikeli, en acıtıcı, en fazla radyasyon bırakacak tartışma, din tartışmasıdır” ifadelerini kullandı. 

 

Halk TV

DAHA FAZLA HABER OKU