Akar’dan kimyasal silah kullanıldığı iddialarına yanıt

Akar, “Teröristlerin derhal adalete teslim olması lazım. Ne zaman adalete teslim olurlarsa derhal operasyonlarda biter” dedi

Fotoğraf: AA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kimyasal silah kullanıldığı yönündeki iddialara TBMM Genel Kurulu’nda yanıt verdi.

Akar, “24 Kasım’da heyet teşkil ettik her şeye rağmen. Heyet gitti, inceleme ve ölçümleri yaptı. Bunların hepsini derlediler toparladılar, getirdiler, Sağlık Bakanlığı laboratuvarlarına verdiler. Hiçbirinde hiçbir şekilde kimyasal olmadığı raporu şu anda elimizde” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ile bağlı kuruluşların bütçeleri görüşüldü.

Görüşmelerin sonunda, bakanlar, milletvekillerinden gelen soruları yanıtladı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Türkiye’nin sınır ötesi operasyonlarına ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kimyasal silah kullandığı iddialarına ilişkin şunları söyledi:

Sağlık düzenindeki sistemin geliştirilebilmesi için Sağlık Bakanlığı’yla çalışmalarımız devam ediyor. Teröristlerin derhal adalete teslim olması lazım. Ne zaman adalete teslim olurlarsa derhal operasyonlarda biter. Biz, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, Türkiye Cumhuriyeti olarak egemen, bağımsız bir devletiz. Kendi kendimizi değerlendirme kapasitesine sahibiz, dışarıdan kimseyi kabul etmeyiz. İzah ettiğim operasyonlarımız, meşru müdafaa kapsamında uluslararası hukuka uygun, teröristlere karşı hedef alınarak devam edecek. Bölgede yaşayan masum insanlara karşı hiçbir şekilde tavrımızın olmadığını herkes bilsin. 24 Kasım’da heyet teşkil ettik her şeye rağmen. Heyet gitti, inceleme ve ölçümleri yaptı. Bunların hepsini derlediler, toparladılar, getirdiler Sağlık Bakanlığı laboratuvarlarına verdiler. Hiçbirinde hiçbir şekilde kimyasal olmadığı raporu şu anda elimizde.

Üç bakanlığın bütçeleri, görüşmelerin ardından TBMM Genel Kurulu’nda AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi.

 

ANKA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU