İBB, Hiranur Vakfı binasını mühürledi

Sözkonusu bina 'mevzuata aykırı bir şekilde bloklar arasına kaçak külliye inşa ettiği' gerekçesiyle mühürlendi

Fotoğraf: İBB

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İmar Müdürlüğü, Hiranur Vakfı'nın Sancaktepe ilçesindeki yapısına ruhsatta bahçe olarak gösterilen alana 'kaçak külliye' inşa ettiğini tespit etti.  Vakfın 5 Blok için ruhsat aldığı ve  yapı ruhsatında bloklar arasını bahçe olarak gösterilen alana mevzuata aykırı bir şekilde bloklar arasına kaçak külliye inşa ettiği belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İBB'nin sitesinde yer alan habere göre 25 Şubat 2022 tarihinde Sancaktepe Belediyesine kaçak yapının denetimi ve gereğinin yapılması için yazı yazan İBB İmar Müdürlüğü, 3 ay süre geçtiği halde ilçe belediyesinden yanıt alamadı. İBB İmar Müdürlüğü 6 Haziran 2022’de yeni bir yazıyla ilçe belediyesine sorumluluğunu tekrar hatırlattı. 4 Ağustos tarihinde İBB’ye yanıt gönderen Sancaktepe Belediyesi ise işlemlerin devam ettiğini bildirdi. İBB İmar Müdürlüğü 7 Eylül 2022 tarihinde yapının ruhsatına ve mevzuata uygun hale getirilmesi için son bir resmi yazıyla Sancaktepe Belediyesi’ne sorumluluğu hatırlatıldı.

3 aylık yasal süre boyunca kaçak yapıya ilişkin herhangi bir işlem yapılmayınca İBB İmar Müdürlüğü ekipleri, mülkiyeti Hiranur Vakfına ait Sancaktepe Mahallesi, Abdurrahmangazi Mahallesi, 8905 ada, 3 parselde bulunan yapıya giderek henüz iskanı alınmadığı halde kullanılmaya başlanan ruhsatsız kaçak yapıyı, ‘Yapı Tatil Tutanağı’ ile mühürledi.

Süreç nasıl işleyecek?

Mühürleme kararı İBB encümenine gönderilecek, ruhsat sahibine para cezası kesilecek. Kaçak yapının yıkılması için sorumlularına 1 ay süre tanınacak. Bu süre içinde herhangi bir işlem yapılmazsa, kaçak yapı İBB ekipleri tarafından yıkılacak.

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU