Leyla Alaton: Türkiye ekonomisinin geleceğinden umutluyum

"Post-kovid süreci yaşanıyor, bu salgının bedelini ödüyor dünya. Kovid bütün ülkelerin ekonomisini etkiledi. Biz de payımızı aldık hem psikolojik hem de ekonomik açıdan"

Fotoğraf: AA

Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, Türkiye’de ekonominin geleceğinden umutlu olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Leyla Alaton, Sabah gazetesinden Tuba Kalçık’ın sorularını yanıtladı. Bir iş insanı olarak Türkiye ekonomisi hakkında neler düşündüğü sorulan Alaton, şunları söyledi:

Ülke ekonomisinin geleceğinden umutluyum. Post-kovid süreci yaşanıyor, bu salgının bedelini ödüyor dünya. Kovid bütün ülkelerin ekonomisini etkiledi. Biz de payımızı aldık hem psikolojik hem de ekonomik açıdan. Bugün savunma sanayide nasıl bağımlı değilsek, medikal sektörde de aynı noktaya gelmek için babam yıllarca emek verdi. 80 ülkeye ihracat yapıyoruz, hedefimiz yerli ve milli ekonomiye katkı sağlamak, ihracatımızı daha da çoğaltmak.

Türkiye çok kıymetli bir ülke. Ortadoğu'da da Avrupa'da da çok sevilen bir ülke. Dünya basınını yakından takip ediyorum, zaman zaman Türkiye'ye yönelik olumsuz haberler yer alıyor ama bu basının yanlı duruşundan kaynaklanıyor. Uluslararası basında tarafsız habercilik yerini taraf tutarak haber yapan bir anlayışa bıraktı. Tüm bunlara rağmen, ülkemiz çok popüler. Terör olayları dünyanın her yerinde yaşanıyor. Avrupa'da da oluyor. Hayat pamuk ipliğine bağlı. Her yerde yakalanabilirsin terör eylemine. Benim çok yakınım Taksim'deki terör saldırısından 3 dakika zaman farkı ile kurtuldu.

Söyleşinin tamamını BURADAN okuyabilirsiniz.

 

Sabah

DAHA FAZLA HABER OKU