Deniz Zeyrek: Erdoğan'ın büyük başarısı

"Altılı Masa bir türlü doğru iletişim stratejisini oluşturamıyor"

Fotoğraf: AA

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Türkiye’de hayat pahalılığı, döviz kurları ve cari açık gibi ekonomik değerlerin kötüye gittiğini belirterek Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidarı için “havayı olumlu bir şekilde değiştirdiğini” söyledi. Zeyrek, altılı masanın ise doğru bir iletişim stratejisi ortaya koyamadığını ifade etti.

Zeyrek bugünkü köşe yazısında “Ortada hiçbir olumlu gelişme yokken, hatta her şey daha da kötüye giderken havayı böyle olumlu değiştirmek her siyasetçinin yapabileceği bir şey değil.  Erdoğan bu konuda gerçekten çok başarılı!” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözcü yazarı, yazısının devamında şu görüşlerini dile getirdi:

 Muhalefet farkında mı bilmiyorum ama AK Parti kendi tabanındaki ataleti ortadan kaldıracak bir strateji izliyor ve başarılı oluyor. Terörle mücadele gerekçe gösterilerek “bayrak etrafında toplanma” yaklaşımı sayesinde milliyetçi muhafazakâr taban birleştiriliyor (moda tabiriyle konsolide ediliyor). Dini duygular sonuna kadar siyasete alet ediliyor. 

Taşıma kalabalıklarla da olsa, büyük paralar harcanarak görkemli kitlesel toplantılar yapılıyor. Doğalgaz bulma, TOGG'u yola çıkarma, TOKİ aracılığıyla yüzbinleri arsa ve ev sahibi yapma, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi, sözleşmeli kamu çalışanlarının kadroya alınması, asgari ücrete ve kamu çalışanlarına yüksek zam verilmesi gibi vaatler ve gelişmeler morallere moral katıyor. Bundan altı ay önce seçimlerden umudunu kesen ve muhalefete düşecekleri yıllara hazırlanan AK Parti'liler, bugün “TBMM'yi kaybetsek de Cumhurbaşkanımız kazanır” diye motive oluyor. Üzerine ölü toprağı serpilmiş, kopuşlar yaşanan AK Parti teşkilatları canlanıyor, seçim çalışmalarına dört elle sarılıyor.

“Peki iktidar tabanında bunlar yaşanırken muhalefet tabanında ne oluyor?” diye soran Zeyrek, şu eleştirilerini dile getirdi:

Onlar da iktidarın yarattığı efsanelere inanıp umutsuzluğa kapılıyor, “Yine mi gitmeyecekler” cümlesinde vücut bulan bir mutsuzluğu yaşıyor. Umut bağladıkları partilerin ve liderlerinin Cumhurbaşkanı adaylığı üzerinden sürekli bir kavga görüntüsü sergilemesine bakıp hayal kırıklığı yaşıyor. Konuştuğum kamuoyu araştırmacıları, AK Parti'nin ya da Erdoğan'ın oylarında seçimin kaderini değiştirecek bir artış olmadığına, ancak iktidar cenahının son dönemde doğru bir iletişimle “psikolojik üstünlüğü” ele geçirdiğine dikkat çekiyor. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'e geçiş için Anayasa değişikliği paketi, ortak seçim beyannamesi, parlamenter sisteme geçiş takvimi, seçim güvenliği gibi alanlarda önemli işlere imza atan Altılı Masa ise bir türlü doğru iletişim stratejisini oluşturamıyor.

 

Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU