Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı'nın komutanları YAŞ'ta "kadrosuzluk" nedeniyle emekli edildi

Suriye kuzeyine gerçekleştirilen Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatları sırasında önemli görevlerde bulunan komutanlar "kadrosuzluk" nedeniyle emekli edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Külliyesi'nde gerçekleşen Yüksek Askeri Şura'nın üyelerine öğle yemeği verdi / Fotoğraf: AA

1 Ağustos'ta gerçekleşen Yüksek Askeri Şura'da (YAŞ) 47 general ve amiral emekliye ayrıldı.

Normal bekleme süresini tamamlamadan kadrosuzluk nedeniyle emekli edilen 21 Kara Kuvvetleri Komutanlığı mensubu arasında 2016 ve 2018'de Suriye kuzeyine düzenlenen Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatları'nda görev alan komutanlar da var.

Bu harekatları komuta eden eski 2. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Metin Temel, bu yılın başında yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Genelkurmay Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı'na atanmıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dün yapılan YAŞ'ta İsmail Metin Temel'in durumuyla ilgili bir değişiklik olmadı.

Suriye'ye giden komandoların komutanı emekli

Temel'in karargaha çekildiği kararnameyle 3. Ordu Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı'na atanan Tuğgeneral Mustafa Barut ise dünkü YAŞ'ta emekli edildi.

Barut, Suriye'ye gerçekleştirilen harekatlar sırasında bu harekatlara aktif katılan 4. Komando Tugayı'nın komutanıydı.

Emekli edilen isimler arasında yer alan Tümgeneral Hançeri Sayat da Fırat Kalkanı Harekatı sırasında karargah harekat planlama faaliyetleri yürüttü. 

Emekliye ayrılan diğer bir tümgeneral olan Erdal Şener ise Fırat Kalkanı sırasında Müşterek Özel Görev Komutanı olarak uluslararası askeri koalisyonla koordinasyonu sağladı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU