ABD basınında iddia: Usame bin Ladin’in oğlu öldürülmüş olabilir

Hamza bin Ladin, El Kaide'nin bir sonraki lideri olarak görülüyordu

Fotoğraf: CIA 

11 Eylül saldırısının arkasındaki isim Usame bin Ladin’in oğlu Hamza bin Ladin’in ölmüş olabileceği iddiaları ABD basınına yansıdı.

El Kaide örgütünün bir sonraki lideri olarak görülen Hamza bin Ladin’in ölmüş olabileceği iddiası ABD’li yayın organları NBC News, New York Times ve CNN’de yetkililere dayandırılarak yer aldı.

Haberlere göre, yetkili isimler Hamza bin Ladin'in ölümüne ilişkin Washington'un istihbarat kaynaklarından bilgi alındığı öne sürüldü.

ABD yönetimi tarafından konuya dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

El Kaide’den de Hamza bin Ladin’in ölümünü teyit eden ya da yalanlayan bir açıklama yapılmadı.

Oğul Ladin, 2017 yılında ABD tarafından “özel olarak belirlenmiş küresel terörist” diye ilan edilmişti. ABD, Hamza bin Ladin'in bulunduğu yer hakkında ipucu verebilecek kişilere 1 milyon dolarlık bir ödül teklif etmişti. Birkaç yıldır nerede olduğu bilinmeyen Hamza’nın Pakistan, Afganistan, Suriye veya İran'da yaşıyor olabileceği iddia ediliyor. Hamza bin Ladin'İn Afganistan'daki ‘Taliban’ ile ilişkileri sürdürmek ve örgütün yeni mesajlarına oluşturmak için babasının koltuğuna oturan Eymen ez-Zevahiri ile birlikte çalıştığı ifade ediliyor.

Baba Ladin 2011’de öldürüldü

Hamza’nın babası Usame bin Ladin ABD’deki 11 Eylül terör saldırısı ve diğer bazı saldırıların arkasındaki isimdi. Baba Ladin başlangıçta saldırılardan sorumlu olduğunu inkar etmiş, ancak daha sonra bunu reddederek, saldırı planını ve El Kaide'nin olayla ilgisini önceden bildiğini itiraf etmişti. Baba Ladin Pakistan'da 2011 yılının Mayıs ayında ABD askerinin düzenlediği baskında öldürülmüştü.  El Kaide dünya çapında birçok terör olayıyla anılıyor olsa da örgüt yaklaşık 3 bin kişinin ölümüne ve 6 bin kişinin yaralanmasına neden olan 2001'deki 11 Eylül saldırısıyla tanınıyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU