Yüksek Askeri Şura kararları açıklandı

1 Eylül'den itibaren, 47 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos itibarıyla emekliye sevk edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, YAŞ üyelerine öğle yemeği verdi / Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarını onayladı. 

Konuyla ilgili açıklamayı Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yaptı.

Buna göre 14 general ve amiral bir üst rütbeye yükseltildi.

Tümgeneral İrfan Özsert kongeneralliğe terfi ettirildi.

30 Ağustos 2019 tarihinden geçerli olmak üzere Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan tuğgeneraller Bahtiyar Ersay, Sezai Öztürk, Ömer Ertuğrul Erbakan, Ahmet Kurumahmut ve Selami Arslan tümgeneralliğe, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Tuğamiral Yankı Bağcıoğlu tümamiralliğe, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan tuğgeneraller Erdoğan Gür, İsmail Günaydın, İsmail Üner, Kutlay Demir, Ali Serin, Olcay Yılmaz ve Selçuk Aygün tümgeneralliğe terfi ettirildi.

Bir general yaş haddi nedeniyle 1 Eylül'den itibaren, 47 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos itibarıyla emekliye sevk edildi. Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ile 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş da emekliliğe sevk edilen isimler arasında.

Kalın, söz konusu YAŞ kararlarının ardından 241 olan general ve amiral sayısının 30 Ağustos itibarıyla 233'e düştüğünü ifade etti.

Genelkurmay 2. Başkanı Korgeneral Metin Gürak ile Kara Kuvvetleri EDOK Komutanı Korgeneral Şeref Öngay'ın dahil olduğu 12 general ve amiralin görev süreleri bir yıl, 313 albayın görev süreleri ise 2 yıl uzatıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkanlığında gerçekleştirilen Şura toplantısının ardından alınan kararları imzaladı.

Erdoğan Dijital Medya hesabından, Erdoğan'ın YAŞ kararlarını imzalamasına ilişkin fotoğraf paylaşıldı. 

Genelkurmay Personel Başkanı Korgeneral Selçuk Bayraktaroğlu tarafından takdim edilen Şura kararlarını Erdoğan'ın imzalaması sırasında, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de hazır bulundu.  

Kararlar, Cumhurbaşkanlığı sitesinde yayınlandı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

 

DAHA FAZLA HABER OKU