"Sahte doktorun" aldırdığı koruma kararı TBMM'de tartışıldı… Adalet suçlulara mı emanet ediliyor?

Prof. Dr. Şenol'a dana dili göndererek tehditte bulunan aşı karşıtı Mustafa Yücel’in aldırdığı koruma kararı tepki topladı. Konu Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bile taşındı. Şenol, "Elektronik kelepçeli olduğu halde defalarca yanıma yaklaştı" dedi

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi (GÜTF) Öğretim Üyesi ve enfeksiyon hastalıkları alanında araştırmalar yürüten bir bilim insanı.

Bağışıklama ve erişkin aşılama ile ilgili çalışmaları da bulunan Şenol, GÜTF İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji AD bünyesinde "Erişkin Aşı" merkezi başkanlığını yürütüyor.

Şenol, özellikle koronavirüs (Kovid-19) sürecinde insanların aşı olması için defalarca çağrıda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Prof. Şenol aşı çağrıları nedeniyle tehditlere maruz kaldı. Tehdit eden isimlerden biri de aşı karşıtı ve kendisini sosyal medyada operatör doktor olarak tanıtan şüpheli Mustafa Yücel.

Şenol hakkında tehdit içeren mesajlar paylaşan Yücel, yazıhanesine "v" şeklinde dana dili gönderdi.

Hakkında iki ayrı dava açıldı

Şenol'un suç duyurusu üzerine güvenlik kamerası kayıtları ve tanık beyanlarından yola çıkan polis, tehdit edenin Yücel olduğunu belirledi. 

Bunun üzerine Yücel hakkında "özel işaretlerle zincirleme şekilde tehdit" ve "kişilerin huzurunu bozmak" suçlarından dava açıldı.

Şüpheli Yücel'in Ankara 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkması bekleniyor.

Ancak tüm bunlar olurken yeni bir gelişme yaşandı. Yücel, kendisi için koruma kararı aldırdı ve mahkeme, Şenol'a bir aylık uzaklaştırma kararı verdi.

Uzaklaştırma kararının alınması sosyal medyada tepkilere neden oldu.

"Kimi kimden koruyorlar"

Altınbaş Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kıvanç Şerefhanoğlu, "Kimi kimden koruyorlar" diyerek tepki gösterdi.

"Elinizde bilmediğimiz ne var" sorusu yanıt arayan Şerefhanoğlu, sosyal medya hesabında şu paylaşımda bulundu:

"Esin Şenol hocaya mahkemeden bilim aşı karşıtı sahte doktor Mustafa Yücel e karşı uzaklaştırma kararı verilmiş. Allah Allah kimi kimden koruyorlar, karıştırdım şimdi. Hayırdır @esenol hocam elinizdeki kitap stetoskop ile mi bu tipe zarar vereceksiniz? Elinizde bilmediğimiz ne var?"

"Adalet suçlulara mı emanet ediliyor?"

Uzaklaştırma kararı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) de tartışma konusu oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Dr. Servet Ünsal, konuyu TBMM Bütçe Komisyonu'nda gündeme getirdiğine ilişkin bir video paylaştı.

Şenol'un bilimi savunduğu için kendisini doktor olarak tanıtan bir sahtekarın tehdidini yaşadığını kaydeden Ünsal, paylaştığı videoda şu ifadelere yer verdi:

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol'u tehdit eden kapısına iki adet dana dili bırakan sahte doktor Mustafa Yücel, 3 kez elektronik kelepçe takıldığı hatta kelepçesini de kırıp 3 kez tazyik cezası aldığı halde mahkemeye başvurup kendisine Şenol'dan dolayı bir aylık koruma kararı aldırmış. Düşünebiliyor musunuz? Bu durum adaletin suçlulara emanet edildiği göstermiyor mu?"

 

Servet Ünsal
Servet Ünsal / Fotoğraf: Twitter

 

"24 saat yakın koruma ile geziyorum"

Independent Türkçe'ye konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Şenol, karara tepkili.

Olaydan 90 gün sonra davanın daha yeni açıldığını kaydeden Şenol, "Tespit edilmiş ciddi bir sorun var. 24 saat yakın koruma ile geziyorum" dedi.

 

Esin Davutoğlu Şenol
Esin Davutoğlu Şenol / Fotoğraf: Twitter

 

Şahsın süreç içerisinde sosyal medya hesapları üzerinden değişik hesaplar açarak açıkça tehdit ettiğini savunan Şenol, "Hatta cinsel tacizde bulunan paylaşımlarda bulunuyor. Çok çirkin ve tehditkar bir dili var. Bu hem beni hem de beni takip eden meslektaşlarımı çok üzüyor" diye konuştu.

"Elektronik kelepçeli olduğu halde defalarca kez bana yaklaştı"

Yücel'in elektronik kelepçeyle ilgili adli kontrol ihlali yaptığı için 3 zorlama hapsine tabii olduğu bilgisini paylaşan Şenol, "Yeni adli kontrol ihlalleri de var ama bu süreçte gidiyor Eskişehir'den bir ay uzaklaştırma kararı çıkarıyor" dedi ve şunları ekledi:

Çok ciddi bir tehdit olduğu için koruma tahsis edildi. 24 saat polis ile dolaşıyorum. Yakın koruma altında olduğum halde elektronik kelepçeli, şahıs bana defalarca kez yaklaştı ve her defasında adli güçler devreye girip uzaklaştırdı. Tüm bunlar varken ben şahıs için nasıl bir tehdit olabilirim? Burada bir suiistimal var. Eskişehir aile mahkemesinin kararı hatalı. Kimseyi tehdit edecek biri değilim. Uzaklaştırma kararı Türkiye adalet tarihine kara bir leke olarak düştüğünü düşünüyorum."

Şenol için "uzaklaştırma kararı" aldıran Mustafa Yücel'e ise ulaşılamadı.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU