Son 5 maçta 9 puan kaybeden Beşiktaş'ta cevap bekleyen soru: Valerien Ismael, gitmeli mi yoksa kalmalı mı?

Beşiktaş'ta Valerien Ismael yetersizlikle suçlanarak istifaya davet ediliyor. Başkan Çebi ise Ismael'le devam edileceğini söyledi. Spor yazarı Sinan Vardar, Ismael'in takımdaki geleceğini Independent Türkçe'ye değerlendirdi

Beşiktaş'ta teknik direktör Valerien Ismael eleştirilerin odağında / Fotoğraf: AA

Süper Lig'in 10. haftasında şampiyonluk adayları Beşiktaş ile Trabzonspor'u karşı karşıya getirdi.

Gol düellosuna sahne olan ve 2-2 beraberlikle tamamlanan maçın son anlarında Vodafone Park'ı dolduran siyah-beyazlı taraftarlar teknik direktör Valerien Ismael'i istifaya davet etti.

Müsabakanın son dakikaları oynanırken, "Valerien istifa" tezahüratlarında bulunan Beşiktaşlı taraftarlar, karşılaşmanın sona ermesinin ardından da "İsmael istifa" çağrısı yaptı.

Tribünlerden Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Sergen Yalçın'ın da ismi taraftarlarca dile getirildi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Valerien Ismael'e tepki sadece tribünlerle sınırlı değil.

Spor kamuoyunda da Fransız antrenörün görevine devam etmemesi gerektiği konuşuluyor.

 

Ahmet Nur Çebi - Independent Türkçe (2).jpeg
Ahmet Nur Çebi / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

"İstifa bekleyenler, boşa bekliyor. Hocamla devam edeceğim" 

Ismael'e tepkilerin yoğunlaştığı dönemde arkasında duran isim ise Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi oldu.

Trabzonspor müsabakası öncesi açıklamalarda bulunan Çebi, medyada eleştiri olmadığını aşağı çekme ve itibarsızlaştırma yapıldığını öne sürerek şu ifadeleri kullandı:

Valerien Ismael'e çok güveniyorum. Kendisinde birçok artı özellikler var. Kupayı, bu seneki şampiyonluğu Valerien Ismael ile kazanma isteğindeyim. Seçimden 3 ay sonra Beşiktaş'ın hocasıyla zor duruma düşürülerek yönetimin istifasını bekleyenler, boşa bekliyor. 3 yıl bekleyecekler. Ben hocamla sözleşmesi süresince devam edeceğim. Medyada eleştiri yok, aşağı çekme var. Her cümlede hoca değersizleştirmeye çalışılıyor. Bu takımı aşağı çekmenin bir yolu da rakiplerimizin benimsediği Beşiktaş'ı içeriden dışarıdan karıştırmaktır. Taraftarlarımız, bu komploları hazırlayanların oyununa gelmeyin. Biz nasıl sahip çıkıyorsak, taraftar da hocasına sahip çıksın. 

 

BJK-TS-AA (1).jpeg
Beşiktaş'a beraberliği getiren golü Cenk Tosun kaydetti / Fotoğraf: AA

 

Son 5 maçta 9 puan kaybetti

Süper Lig'e şampiyonluk hedefiyle başlayan Beşiktaş, iyi başladığı sezonun son 5 haftasında yaşadığı kayıplarla dikkat çekiyor.

Lige Kayserispor'u yenerek başlayan siyah-beyazlılar, Alanyaspor'la berabere kalmasının ardından Karagümrük, Sivasspor ve Ankaragücü maçlarından galibiyetle ayrıldı.

6. haftada Başakşehir'e sahasında yenilen Ismael'in öğrencileri, sonrasında İstanbulspor ve Fenerbahçe karşılaşmalarından 1'er puan çıkarttı.

9. hafta Giresunspor deplasmanından 1-0'lık galibiyetle dönen Beşiktaş, dün akşam karşılaştığı Trabzonspor'la berabere kalarak 2 puan daha bıraktı.

Siyah-beyazlı takım sezon başından bu yana 11, son 5 haftada 9 puan kaybederek lig yarışında ağır yara alsa da üst sıralardaki yerini koruyor.

Ismael'in öğrencileri, 19 puan ve maç fazlasıyla 3. sırada bulunuyor.

 

Sinan Vardar - AA.jpg
Sinan Vardar / Fotoğraf: AA

 

"Beşiktaş'ın tek oynayacağı sistem 4-4-2"

Beşiktaş'ın eski yöneticisi ve spor yazarı Sinan Vardar, Beşiktaş'ta Valerien Ismael’in geleceğini ve Çebi'nin sözlerini Independent Türkçe'ye değerlendirdi.

Beşiktaş'ta son yaşanan kayıpları sisteme bağlayan Vardar, "Oyunu incelersek Beşiktaş'ın tek oynayacağı sistem 4-4-2" dedi.

Mevcut sistemde tercih edilen oyuncuların da yanlış seçildiğini düşünen Vardar, "İleride Cenk tosun ile Weghorst'un çift santrafor oynaması lazım. Onlardan biri olmadığı zaman da Muleka oynamadı" diye konuştu.

Beşiktaş'ta son dönemde oyuncu bazında düşüşlerin yaşadığına değinen Vardar, şu ifadeleri kullandı:

Son maçlarda Josef hakikaten çok verimsiz ve formsuz. Dinlendirilmesi gerekiyor. Beşiktaş, 4-4-2 oynamayarak çok puan kaybetti. Hele iç sahalarda mutlaka çift santrafora dönmesi lazım hocanın. Yine Dele Alli ve Redmond'da da çok ışık görüyorum fakat hazır değil bu futbolcular. Bunların iyice hazırlanması gerekiyor. Sezon başı antrenmanı gibi çalıştırıp bu çocukları hazır olduğunda oynatmak gerekiyor, çünkü ikisi de kaliteli. Ghezzal'ı da sakat sakat oynatarak yazık ettiler. Eski sakatlığı yine nüksetti. Onun da bir müddet dinlenmesi lazım. 

 

BJK-TS-AA (3).jpeg
Valerien Ismael / Fotoğraf: AA

 

"Taraftarla ilişkisi koptu, müthiş bir antipati var, hocanın değişmesinin tam vakti"

Beşiktaş Teknik Direktörü Valerien Ismael'e yapılan istifa çağrılarını ve takımdaki geleceğini de yorumlayan Vardar, sözlerini şöyle sürdürdü:

Ismael'in bir kere taraftarla ilişkisi tamamen koptu, müthiş bir antipati var hocaya karşı. Bence de hocanın değişmesinin tam vakti. Ama kim olacak? Bu da tabii çok büyük bir soru işareti. Taraftarın bir kısmı Şenol Güneş'in üstünde duruyor. Bir kısmı 'Sergen Yalçın' diye bağırıyor. Ahmet Nur Çebi'nin artık buna karar vermesi lazım. Hoca değişikliği, Beşiktaş'ta mutlaka gerekiyor. Tutmadı, aşı tutmayınca çok zor ama bir başkan ne zaman 'Hocamızın arkasındayız' derse demek ki hoca değişecektir. Bu hep böyle olmuştur. Onun için çok kısa zamanda bir hoca değişimi Beşiktaş'ta gerekiyor. Çünkü o aşı tutmadı.

 

BJK-TS-AA (2).jpeg
Beşiktaş'ta Josef De Souza, performansı nedeniyle eleştiriliyor / Fotoğraf: AA

 

"Kaybedilmiş bir şey yok, şampiyonluk şansları ortak"

Ahmet Nur Çebi'nin "Medyada eleştiri yok, aşağı çekme, hocayı değersizleştirme var" sözleriyle ilgili de konuşan Vardar, medyada Beşiktaş'ın gerektiği kadar savunulmadığını belirterek, "Türkiye'de her zaman Beşiktaş'ın medyadaki performansı maalesef yıllardır hep bu düzeydedir. Beşiktaş'a daha az destek olurlar. Fenerbahçe, Galatasaray sempatizanı medyada daha fazladır. Bu hep öyledir. Yıllarca da böyle sürdü gitti" serzenişinde bulundu.

Beşiktaş'ın iyi bir takım olduğunu, son haftalardaki puan kayıplarını da telafi edebileceğini söyleyen Vardar, "Beşiktaş şampiyonluk adaylarından birisi. Trabzon'da tabii son aldığı Monaco zaferi sonrası Beşiktaş'a karşı da iyi bir futbol ortaya koydu. Kaybedilmiş bir şey yok zaten şampiyonluk şansları ortak. Galatasaray bile Kayseri maçını kaybetti ama yine şampiyonluğa ortak olacaktır. İyi bir kadrosu var. Fenerbahçe şu anda Türkiye'nin en formda takımı. Şampiyonluk yarışı yine bu 'Dört Büyükler'in arasında geçecektir" diyerek siyah-beyazlı ekibin şampiyonluk yarışında olacağını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gökçe: Ismael bir winner değil!

Spor yazarı Attila Gökçe, bugünkü köşesinde Beşiktaş'ın Trabzonspor beraberliğini değerlendirdi.

"Valerien Ismael'i eleştirenler haksızlık yapıyor" diyen Gökçe, Fransız teknik adamın oyuncu tercihlerinin yanlış olduğuna değindi.

Uzun lig maratonlarında "Kazanan Takım (Winner)" olmanın çok önemli olacağını düşünen Gökçe, "Başakşehir, Fenerbahçe maçlarından sonra dün de gördük ki Beşiktaş bu yıl böyle bir özellik sergileyemiyor. Çünkü İsmael bir (winner) değil!" eleştirisinde bulundu.

Demir: Beşiktaş'ın hocası olacak kalibrede değil

Fotomaç gazetesi yazarı Turgay Demir de Trabzonspor maçı sonrası teknik direktör Valerien Ismael'i eleştirenler arasında yer aldı.

Fransız teknik adamın tribünlerin baskısıyla oyuncu değişimine gittiğini ve bu sayede beraberliğin geldiğini öne süren Demir, yazısında şu eleştiriyi yaptı:

Ismael bu değişikliklerin yarısını 46. dakikada yapmış olsa Beşiktaş muhtemelen maçı kazanırdı. Taraftar işin farkında o nedenle son dakikalarda 'Ismael istifa' diye haykırdılar. Başkan Ahmet Nur Çebi duydu mu bilmem ama duyması şart, çünkü Ismael, Beşiktaş'ın hocası olacak kalibrede değil.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU