HDP’li Gülüm’den Meclis kürsüsünde siyah bantlı protesto

Gülüm, “Yasanızı da sizi de tarihin çöp sepetine göndereceğiz” dedi

Fotoğraf: ANKA

HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, hükümetin "dezenformasyona karşı atılan bir adım olarak" nitelediği, muhalefetin ise basını susturma ve sansür girişimi olduğunu söylediği "Dezenformasyonla Mücadele Yasası"nı siyah bantla protesto etti.

Gülüm, beş dakikalık konuşmasının, ilk 1 dakikasındaki açıklamalarının ardından dört dakikalık bölümünü ağzı bantlı bir şekilde tamamladı.

Gülüm konuşmasında şunları söyledi: 

Yasa çıkmadan önce de sansürcü anlayışınız her yerde devam ediyordu. Bütün bunlara rağmen siz diyorsunuz ki, ‘sansür yasasını çıkaracağız.’ Zulüm iktidarınızı kalıcı kılmak için ‘faşizm uygulamalarını bu ülkeye yerleştireceğiz’ diyorsunuz. Bu bir kara leke ama bu sizin kara lekeniz. Bu size ait bir tarih, bize ait tarih ise özgürlüklerin mücadelesinin tarihi, halka ait tarih. Basın emekçilerinin önündeki tarih ise özgürlüklerin mücadele tarihi. Ve hep mücadele edenler kazanmıştır, zulüm iktidarını savunanlar hep kaybetmiştir, tarihin çöp sepetine gitmiştir. Bugün buradan halka çağrımız şudur: Yasakları tanımıyoruz, sözümüzü söylemeye, eleştirimizi yapmaya, hakkımızı aramaya devam ediyoruz. Asla susmayacağız. Yasanızı da sizi de tarihin çöp sepetine göndereceğiz. Bu saatten sonra sözün anlamı kalmadığı için sizi de yasanızı da protesto etmek için ağzımı siyah bantla bantlıyorum.

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU