Akşener: AK Parti bu seçimi alamaz

İYİ Parti lideri Akşener, gelecek seçimde iktidarın ne cumhurbaşkanlığını ne de Meclis'i kazanmasının mümkün olmadığını ifade etti

Ekran alıntısı: YouTube

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sahadaki gelişmeleri takip ettiğini kaydederek, AK Parti’nin gelecek seçimi kazanamayacağını ifade etti.

Akşener, KARAR TV'de Taha Akyol ve Elif Çakır ile "Gündem Özel'' programında gündemi değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçeklik duygusundan koptuğunu düşündüğünü kaydeden Akşener, “Dünyanın 20 büyük ekonomisi içerisinde G20'de 22. olmuşuz, 16'dan düştük. 2002'de dipte olduğumuz zaman 21. sıradaydık. İşçilerin yüzde 60'ı asgari ücretle çalışıyor. Türkiye bir asgari ücret cenneti. Asgari ücret yoksulluk sınırının altında. Ben evlere gidiyorum, ev kadınlarıyla görüşüyorum. Bodurluk başladı İstanbul'da hani yoksulluğun önüne geçeceklerdi. Çocuklarda bodurluk başladı” diye konuştu.

“Mümkün değil”

Anketlerle ilgili konuşan Akşener, “Bu seçimde iktidarın ne cumhurbaşkanlığı alması ne de Meclis’i alması mümkün değil. Bu netlikte ben sahada gördüğümü söylüyorum. İnsanlarda şöyle bir durum var. Devlet memuru geliyor, derdini söylüyor bana diyor ki kulağıma, ‘Aman ne olur fotoğraf çekmesinler ben devlet memuruyum’. Telefonla yapılan anketlerde şirket sahipleri, ‘bu bazı fireler oluyor, korkuyor insanlar’ diye. Dükkânlardaki değişimi farkediyorum. Korku duvarı yıkılıyor. AK Parti yerle bir oldu yüzde 2’lere düştü gibi bir şey söyleyemem ama AK Parti bu seçimi alamaz" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU