Kılıçdaroğlu, gençlerle buluştu: Çalınan hayalleri iade edeceğiz

Kılıçdaroğlu, “Geçen yüzyılın büyük acıları yaşandı. Gencecik, fidan gibi evlatlarımız idam sehpalarında hayatlarını verdiler” dedi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da; İstanbul Planlama Ajansı’nın Florya’daki merkezinde, CHP Gençlik Kolları İl Başkanları ile bir araya geldi. Toplantıya; CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik de katıldı.

Kılıçdaroğlu gençlere, “yol arkadaşlarım” diye seslendi. Gençlerin sorunlarına değinen Kılıçdaroğlu, “İktidara geliyoruz, ÖSYM Türkiye’nin en güvenli merkezi olacak, bu merkezin başında liyakatli kişiler olacak, buradaki sınavlara asla şaibe bulaşmayacak, buradan sınavı başarı ile verenler tercihleri doğrultusunda mülakat olmaksınız, zorunlu haller hariç, kamuya yerleştirilecek. Torpili bitireceğiz” diyerek liyakat vurgusu yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şair Yahya Kemal Beyatlı'nın Deniz Türküsü adlı şiirine atıf yapan Kılıçdaroğlu, "Şair diyor ya ‘İnsan hayal ettiği müddetçe yaşar.’ Sizin hayallerinizi çaldılar. Çalınan hayalleri iade edeceğiz. Bunun mücadelesini yapacağız" dedi.  Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

Büyük sıkıntıların olduğunu biliyorum. Hayallerinizin iktidar tarafından çalındığını da biliyorum. Size hayal kurmayı bile fazla görüyorlar, bunun da farkındayım. Ama bizim bir hedefimiz var. Çağdaş uygarlığı yakalamak; daha mutlu, güzel bir Türkiye’de yaşamak; üniversiteden mezun olduğumuzda diplomalarımızı alırken törenler yapmak… Beraber olmak, ailelerimiz ile birlikte olmak… Neydi hedef? Attığımız bir tweet dolasıyla acaba başıma bir şey gelir mi diye endişe duymamak, düşüncelerimizi özgürce dile getirmek. Bu hedefi gerçekleştirmek için yola çıktık.

 

AA-20220813-28637861-28637859-CHP_GENCLIK_KOLLARI_IL_BASKANLARI_TOPLANTISI.jpg
 Mayısta trafik kazasında hayatını kaybeden CHP Amasya Gençlik Kolları Başkanı Emre Can Bağ'ın fotoğrafı, Kılıçdaroğlu'nun yanındaki sandalyeye konuldu./ Fotoğraf: AA​​​​​​​

 

“Bu ülkeye demokrasiyi kendi özgür iradesi ile getiren parti, CHP’dir”

Kılıçdaroğlu, “Dünya şu anda demokrasiden yana olanlarla otoriter rejimden yana olanlar olarak ikiye ayrılmış vaziyette. Biz demokrasiden yana olan grubu oluşturuyoruz. Bu ülkeye demokrasiyi kendi özgür iradesi ile getiren parti, CHP’dir” dedi ve gençlerden yurttaşlara bunları anlatmalarını istedi.

“Gencecik, fidan gibi evlatlarımız idam sehpalarında hayatlarını verdiler”

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yüzyılını gelecek yıl tamamlayacağını ve ikinci yüzyıla başlayacağını ifade ederken Kılıçdaroğlu, “Geçen yüzyılın büyük acıları yaşandı. Gencecik, fidan gibi evlatlarımız idam sehpalarında hayatlarını verdiler. Başbakanlar, bakanlar idam edildi. Biz demokrasi, düşünce özgürlüğünü istiyoruz. Biz herkesin düşüncesini özgürce ifade edebileceği bir ortam istiyoruz” diye konuştu.  Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında özetle şunları söyledi:

"Anadolu’dan gelen bir gencimiz 10 bin liraya bir ev tutabilir mi?"

 Anadolu’dan gelen bir gencimiz, evladımız; İstanbul’da yurt bulamadığı takdirde ayda 9, 10 bin TL kira verecek şekilde bir ev tutabilir mi? Böyle bir tablo hiç düşündünüz mü? İktidarın gençlere reva gördüğü böyle bir tabloyu hiç düşündünüz mü? Anne baba seviniyor; oğlum, kızım üniversiteyi kazandı diye ama bir süre sonra ne olacak acaba, nerede kalacak diye…

"Bu talep Bay Kemal’in talebi değil"

 İki şey istiyoruz. Bir; öğrenci bursunu yükselteceksiniz. İki; krediyi yükselteceksiniz. Üç; artışları eylül ayından itibaren yapacaksınız, okullar eylülde açılıyor. Eski rakamları öğrenciye ödemeyeceksiniz. Bunu da gittiğiniz her yerde talebimiz olarak, bu talep Bay Kemal’in talebi değil, doğrudan doğruya gençliğin talebidir, diyeceksiniz. Gençler böyle istiyorlar diyeceksiniz. Sizler gençler olarak bunun arkasında duracaksınız.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, konuşmasını tamamlamasının ardından Kılıçdaroğlu’na, CHP Gençlik Kolları’nın ilk yöneticilerinin olduğu siyah beyaz bir fotoğrafı hediye etti. Killik, “Biz çok önemli bir mirasın evlatlarıyız. Partinin gençlik kolları da çok önemli bir mirasa sahip. Bu mirasa layık olup, geleceği birlikte kuracağız” dedi. 

 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU