Tekirdağ'da gemide 242 kilogram kokain ele geçirilmesine ilişkin yabancı uyruklu 4 şüpheli tutuklandı

Gözaltına alınan Filipin ve Kore uyruklu 21 şüpheliden 8'i emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı

Fotoğraf: AA

Tekirdağ Limanı'nda bir ticari gemide 242 kilogram kokain ele geçirilmesine ilişkin gözaltına alınan yabancı uyruklu 13 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından dün Marmaraereğlisi Adliyesi'ne sevk edilen şüphelilerden 3'ü savcılıkça serbest bırakıldı.

Nöbetçi hakimliğe çıkarılan şüphelilerden 6'sı adli kontrol şartıyla salıverildi, 4'ü tutuklandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan operasyona ilişkin yapılan açıklamada Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince, Marşal Adaları bayraklı Robusta isimli ticari gemi ile uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı istihbaratının elde edildiği, bunun üzerine, 4 Temmuz'da Brezilya'dan yola çıkan geminin hareketlerinin radar sistemleri, hava unsurları ve yüzer unsurlarla takibe alındığı belirtilmişti.

Geminin Tekirdağ Martaş Limanı'na varmasının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleriyle ortak operasyon düzenlendiği, operasyona, Emniyet Genel Müdürlüğünden bir bulut altı vtol insansız hava aracı, bir dron, bir dalış timi, iki dedektör köpek; Sahil Güvenlik Komutanlığından bir uçak, bir helikopter, üç bot, bir dalış timi, bir mobil radarı ve bir su altı arama cihazının katıldığı aktarılmıştı.

Gemi içerisinde ve geminin su altı kısmında yapılan arama ve kontroller sonucunda yaklaşık 242 kilogram kokain ele geçirildiği bildirilmişti.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan Filipin ve Kore uyruklu 21 şüpheliden 8'i emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı.

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU