Cemal Enginyurt, Latif Şimşek'in darbedilmesi olayıyla ilgili özür diledi

Cemal Enginyurt, Latif Şimşek’e fiziksel saldırıda bulunmasına ilişkin açıklamasında "Demokrat Parti genel başkan yardımcısı ve milletvekili olarak Türk milletinden, kamuoyundan ve mesleğini layıkıyla yerine getiren basın camiasından özür diliyorum" dedi

Fotoğraf: AA

Katıldığı bir televizyon programında Emrah Topal'la birlikte gazeteci Latif Şimşek'i darbeden  Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, özür diledi.

"Hiçbir şekilde onaylamadığım olaylar şahsımı, Demokrat Parti camiasını ve kamuoyunu rahatsız etmiştir"

Enginyurt Twitter üzerinden paylaştığı açıklamasında şunları kaydetti:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

6 Ağustos 2022 Cumartesi gecesi katıldığım TV100 programında "KPPS sorularının çalınması, son günlerde cemevlerine düzenlenen saldırıların ve Balıklı Rum Hastanesi yangınının, 6’lu masa ve FETÖ terör örgütü tarafından organize edildiği” gibi ağır, tahrik edici beyan, ima ve iftiralara ilaveten, son olarak "Polis ve Devlet düşmanı" suçlamaları karşısında, milletvekili ve taşıdığım siyasi sorumluluğun gereği olarak, göstermem gereken dikkat, özen ve itidal dışı davranışta bulundum.

Bu itibarla gösterdiğim sert tepkiden dolayı verilen reklam arasında meydana gelen ve hiçbir şekilde onaylamadığım olaylar şahsımı, Demokrat Parti camiasını ve kamuoyunu rahatsız etmiştir.

Bu vesile ile ifade etmek isterim ki, siyasi sıfat ve sorumluluklarımıza denk katılımcıların bulunmadığı TV programlarına katılmam en büyük hatam olmuştur. Ayrıca kamuoyunca bilgi kirliliği yaratmak için şahsımla illiyet bağı kurdurulmaya çalışılan ne resmi ne gayri resmi bir korumam bulunmaktadır. Bu istenmeyen görüntüler sebebiyle, Demokrat Parti genel başkan yardımcısı ve milletvekili olarak Türk milletinden, kamuoyundan ve mesleğini layıkıyla yerine getiren basın camiasından özür diliyorum

Ne olmuştu?

TV100 kanalında Pınar Işık Ardor’un sunduğu Gündeme Dair programında Cemal Enginyurt ve Latif Şimşek arasında çıkan gerginlik çıkmış, Enginyurt yayaın sırasında Şimşek'in üzerine yürümüştü.

Yayına ara verildiğinde Enginyurt ve yanında gelen Emrah Topal, Şimşek’e fiziksel saldırıda bulunmuştu.

Enginyurt hakkında soruşturma başlatılırken Topal tutuklanarak cezaevine konuldu.

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU