Kılıçdaroğlu: Devleti soyulacak bir organ olarak gören bir yapıyla karşı karşıyayız

CHP lideri, iktidar partisinde en tepeden en aşağıya kadar hiç kimsenin ‘Ben suçluyum’ demediğini ifade etti

Fotoğraf: Reuters

CHP lideri iktidara yönelik eleştirisinde “En tepeden en aşağıya kadar devleti soyulacak bir organ olarak gören bir yapıyla karşı karşıyayız ve bu yapının temel hedefi şu; gidiyoruz, ne götürsek kardır. Bütün felsefe, bütün amaç bunun üzerine inşa edilmiş durumda ve bütün veriler de bunu gösteriyor zaten bize” dedi.

KPSS skandalının devletteki çürümenin net bir şekilde ortaya çıkmasını sağladığını belirten Kılıçdaroğlu “Kamuoyunun tepkisi rezaleti kapatılamaz noktaya getirdi ve sınavı iptal etmek zorunda kaldılar. Erdoğan, olayın üzerini kapatamadığı için Devlet Denetleme Kurulu'nu harekete geçirdi” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu Sözcü’den Ruhat Mengi’nin sorularını yanıtladı.

Madem DDK şu anda denetliyor, o zaman neden ortada bir FETÖ şüphesi dolaştırılıyor ya da böyle bir şüphe yaratılmaya çalışılıyor?

İktidar partisinde en tepeden en aşağıya kadar kimse “Ben suçluyum” demiyor, bir suçlu bulmaları lazım, en rahatı FETÖ. Peki, FETÖ'yle mücadele eden sen değil misin, Bank Asya'nın önünden geçeni hapse attılar, Bank Asya'da üst düzey yöneticilik yapan birini getirip Sermaye Piyasası Kurulu'na en tepe yönetici olarak atadılar, bu nasıl bir mücadeledir akıl alacak şey değil! Samimi olarak düşüncemi öğrenmek istiyorsanız, en tepeden en aşağıya kadar devleti soyulacak bir organ olarak gören bir yapıyla karşı karşıyayız ve bu yapının temel hedefi şu; gidiyoruz, ne götürsek kardır. Bütün felsefe, bütün amaç bunun üzerine inşa edilmiş durumda ve bütün veriler de bunu gösteriyor zaten bize.

Söyleşinin tamamı için tıklayın

 

Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU