Barış Terkoğlu: Soruları çalanlar devleti çalıyor

"Bu grup için Ankara’da konuşulan bir iddia ise cemaat bağlantısı. FETÖ’nün gidişinden sonra öne çıkan bir başka grupla ilişkilerinden söz ediliyor"

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sorularının sızdırıldığı iddiasına ilişkin Ankara'da konuşulanları ve yeni gelişmeleri köşesinde ele aldı. Terkoğlu, “Bu grup için Ankara’da konuşulan bir iddia ise cemaat bağlantısı. FETÖ’nün gidişinden sonra öne çıkan bir başka grupla ilişkilerinden söz ediliyor” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Terkoğlu’nun bugünkü köşe yazısının ilgili kısmı şöyle:

2014 KPSS’nin ardından olanlara baktım. Sınava girenler ayağa kalkmıştı. Habertürk’ten aktarayım: 'İsmail Adıgüzel’in ‘KPSS Tarihin Pusulası’ adlı kitabındaki sorularla, 2014-KPSS tarih sorularının birebir aynı olduğu ortaya çıktı.'

İşin ilginci bu durum yayınevi tarafından da kabul ediliyordu: '27 tarih sorusunun içerisinde, 21 sorunun kitapta yer alan sorularla benzeşmesi tamamen tesadüftür.' Kitabın yazarı İsmail Adıgüzel bile olaya şaşırmıştı: 'Ben bile şok yaşadım soruları görünce. Afalladım açıkçası. Yine de tesadüf olduğuna inanıyorum.'

Kitabı şimdi hangi yayınevi basıyor diye baktım. Bir de ne göreyim? Yediiklim grubundan 'Doğru Tercih' yayınları.

Kısacası aynı sorunu aynı insanlar etrafında tartışıyoruz. Hatta... Bu grup için Ankara’da konuşulan bir iddia ise cemaat bağlantısı. FETÖ’nün gidişinden sonra öne çıkan bir başka grupla ilişkilerinden söz ediliyor. Peki devlet durumun farkında mı? Elbette farkında.

Yazının tamamını BURADAN okuyabilirsiniz.

 

Cumhuriyet

DAHA FAZLA HABER OKU